Haberler

Haberler

Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu, Darbe Girişimine Karşı da Tek Yürek Oldu

z20.07.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve 75 il, ilçe ve köy derneği milletin egemenliğine vurulmak istenen ancak halkın çelik gibi iradesi karşısında sonuçsuz kalen darbe kalkışmasını kınadı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelerek darbe kalkışmasını ortak deklarasyonla kınadı. Darbe kalkışmasını terör eylemi şeklinde tanımlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ülkemize ve ülkemize umut bağlamış olan milyonlarca ve milyara yakın insanın bulunduğu coğrafyaya bu tramvayı yaşatan cuntacılara Rabbim gerekli cezayı verecektir ama biz de Allah’ın izniyle gereken cezanın verilmesi için bu dünyada da gayret ve çabamızı göstereceğiz” dedi. 

Darbe Girişimi Değil, Terör Eylemi!
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, darbe kalkışmasını organize eden ve destekleyenleri sert ifadelerle lanetledi. Milleti bölüp parçalayarak tekrar bütünleşmesini engelleyen tüm planların ve darbe girişiminin ilk kez halk tarafından bertaraf edildiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu mesele ne bir dernek, ne bir sivil toplum kuruluşu, ne bir siyasi parti, ne bir kişi veya kurumun meselesi durumunda değildir. Ülke ve millet bütünlüğüne kastetmiş, gözü dönmüş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana cunta yönetimi dediğimiz o kötü yönetimlere ve o kötü hadiselere rağmen daha berbat ve daha kötü, düşman ve terör örgütlerinin bile yapmayacağı kadar adi bir saldırı ve müdahaleyle bu devlete, bu millete, bu halkın idaresine, bu halkın malına mülküne bu halkın ortak malıyla mülküyle savaş açtılar. Ama yine bu halkı hesaba katmadılar. Cezalarını da inşallah çekecekler. Öncelikle böyle bir kalkışmaya darbe bile demiyorum. Ben bu terör eylemini lanetliyorum. Allah kahrı perişan etsin bunları. Bizi Türktü, Kürttü, Aleviydi, Lazdı, Çerkezdi, Laikti, Antilaikti, Dindardı, Dinsizdi diye ayırmaya çalışmalarının nedenini bir defa daha gördük. Bu halkın bir olunca neler yapabildiğini hep birlikte gördük. Demokrasi tarihinde halkın bir darbeyi önlemesinin örneği yok. Bu devlet ve bu millet, son 200 yılda çok badire atlatmıştır. Ve her badireyi atlatırken de hep bu şekilde parçalanmış, parçalandıktan sonra bir araya gelip müdahale etmesini önlemeye çalışacak ne kadar ellerinde argüman varsa ortaya koymuşlardır.” 

Türkiye’de Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak!
Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu bünyesindeki 75 il, ilçe ve köy derneğinin ortak bildirisini de Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı okudu. Bildiride, milletimizin darbe kalkışmasına gösterdiği tepkinin tarihi bir dönüm noktası olduğu ve Türkiye’de hiçbir konunun eskisi gibi olmayacağı vurgulandı.
Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu’nun ortak bildirisinde şu ifadeler yer aldı:“Bizler Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu olarak Aziz Milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.
Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk Demokrasi Tarihine bir kara leke olarak girmiştir.