Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Darbe Girişiminin Mağduru Vatandaşlara Yardım Elini Uzatıyor

z21.07.2016

FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe girişiminin yaşandığı akşam askeri üs olarak kullandığı Süleyman Şah Üniversitesi’nden çevredeki evler ağır makinalı silahlarla yaylım ateşine tutuldu. Tuzla Belediyesi, darbe girişiminde evleri kurşunlanan vatandaşların hasar tespitini gerçekleştirerek mağdur vatandaşlara yardım elini uzatıyor.
Gündüz özel güvenlik görevlilerine izin verip olay gecesi darbe heveslisi askerlerin sevk ve idaresine gönüllü ev sahipliği yapan Süleyman Şah Üniversitesi, cuntacıların üniversiteyi mevzi olarak kullanmasına izin verdi. Cuntacılar, üniversiteden sivil halka ve polislere ağır makinalı silahlarla kurşun yağdırdı. Üniversiteden, Fatih Mahallesi’ndeki evlerin duvarları ve camlarına zırh delici mermilerle ateş açıldı. Bir çok evin duvarları ve camları, zırh delici mermiler ile parçalandı. Olay sırasında evlerinde bulunan vatandaşlar, ağır saldırıya rağmen evlerinden sokağa çıkarak darbecilerle mücadele etti. Olay sırasında sadece bir eve 34 merminin isabet etmesi dikkat çekti. Bu evin duvarları kalbura döndü. Vatandaşlar, terör örgütüne tepkilerini evlerine bayrak asarak gösterdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatıyla, belediyenin bazı müdürleri görevlendirilerek polisin olay incelemesini tamamlamasının ardından darbe girişiminde hasar gören evlerde incelemede bulundu. Müdürler, ev sahipleri ve sakinleri ile görüşerek olay gecesi hakkında bilgi aldı, hasar tespitini gerçekleştirdi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, cuntacıların kurşun izlerini taşıyan evlerdeki hasarın Tuzla Belediyesi’nin imkanlarıyla ortadan kaldırılacağını söyledi.