Haberler

Haberler

Tuzla Halkı, Meydanlarda Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

z22.07.2016

Tuzla halkı, meydanlarda ve askeri hareketlilik yaşandığı belirtilen birlikler önünde tek yürek olarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Tuzlalılar, 21 Temmuz 2016 Perşembe akşamı Boğaziçi Köprüsü, Tuzla Piyade Okulu önü ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde nöbetini sürdürdü.
FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Tuzla’da sokaklara ve meydanlara dökülen vatandaşlar, her akşam sayısı katlanarak artan kalabalıklarla demokrasi nöbetine devam ediyor. Tuzla’da 21 Temmuz 2016 Perşembe akşamı dikkatler Tuzla Piyade Okulu çevresinde yoğunlaştı. Aynı akşam İstanbul ve Ankara’daki bazı askeri birliklerde oluştuğu belirtilen hareketliliğin eş zamanlı olarak Tuzla Piyade Okulu’nda da yaşandığı sosyal medyadan yayıldı. Duyarlı vatandaşlar, sosyal medya kanalıyla organize olarak Tuzla Piyade Okulu önünde toplanmaya başladı. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tuzla Piyade Okulu önü ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Tuzla Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinaları, otobüsler ve minibüsler, Tuzla Piyade Okulu’nun tüm giriş-çıkış kapılarına yüklü olarak çekildi. Vatandaşlar, bir yandan Tuzla Piyade Okulu önünde demokrasi nöbeti tuttu, bir yandan da darbe girişimini araçlarından korna çalıp tur atarak protesto etti. 

Tuzla Belediyesi, Demokrasi Sevdalılarına Meydanlarda Çeşitli İkramlarda Bulundu
Tuzla Belediyesi, demokrasi nöbetinin ilk saatlerinden itibaren olduğu gibi devam eden günlerde de vatandaşların su ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti. Tuzla Belediyesi görevlileri, meydanlarda vatandaşların günlük 10 saate yaklaşan nöbetinde ihtiyaçlarını karşıladı. Tuzla Belediyesi, Tuzla Piyade Okulu ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çorba-ekmek, soğuk sandviç, çay ve su ikramında bulundu. Tuzla Belediyesi’nin bir ekibi Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden sevkiyat gerçekleştirip, meydanlarda dağıtımı gerçekleştirdi. 

Tuzla Piyade Okulu’nun Bahçesinden Çıkan 2 Kişi Gözaltına Alındı
Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçenin ana ulaşım aksları ile demokrasi nöbetleri tutulan meydanlar ve hassas bölgelerde geniş güvenlik önlemleri almayı sürdürdü.
Tuzla Piyade Okulu’nun D-100 karayolu kenarındaki bahçesinden dışarı çıkan sivil giyimli 2 kişi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polisle ilk temaslarında kışlada sivil memur olarak çalıştıklarını belirten ve kalabalık nedeniyle ana kapıdan çıkmaya çekindiklerini belirten 2 kişi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Başkan Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nda Demokrasi Nöbeti Tuttu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve vatandaşlar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü. Aynı saatlerde Tuzlalı çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz’da darbe girişiminin başladığı Boğaziçi Köprüsü’ne giderek burada düzenlenen protesto gösterisine katıldı.