Haberler

Haberler

‘Eğitim Kenti Tuzla’da Yeni Eğitim Yılı Törenle Başladı

z19.09.2016

‘Eğitim Kenti Tuzla’da, 2016-17 Eğitim Öğretim Yılının açılış töreni Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 4. sınıf öğrencileri, okul flamasını 1. sınıf öğrencilerine teslim etti, ilk derszilini protokol ve öğrenciler birlikte çaldı.
Tuzla’da 2016-17 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreni, Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler, yeni eğitim yılının açılış töreni heyecanını birlikte yaşadı. 

15 Temmuz’da Bize Verilen Emaneti Birlikte Omuzlayacağız
Tören, Atatürk İlkokulu Müdürü Mustafa Bektaş’ın selamlama konuşması ile başladı. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimiyle mücadelenin eğitim camiası açısından da bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Darbe girişimini püskürtenler arasında lise ve üniversite öğrencilerinin çokluğuna dikkat çeken Alireisoğlu, “15 Temmuz'da millet olarak hep beraber bir Çanakkale Destanı daha yazma konusunda başarılı olduk. Bu destanı yazarken aramızdan ayrılan; Çanakkale'de, Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Büyük Taarruz’da olduğu gibi kendini bu vatan, bu topraklar için çekinmeden, korkmadan feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Yaralılara acil şifalar ve yaşayan gazilerimize uzun, bereketli, hayırlı bir ömür diliyorum. 15 Temmuz büyük bir darbe kalkışmasıydı ama kendi tarihine dönen, kendi idaresine sahip çıkan bir milletin de aynı zamanda ayağa kalkmasıydı. 15 Temmuz zaferi biz eğitimcilere çok önemli bir misyon, çok önemli bir görevi tevzi ediyor. Milletimiz, Çanakkale destanını güncelledi, yeniden bir kahramanlığı yazdı. 15 Temmuz zaferinin temel kaynağı bu milletin kendi çocuklarıyla ilgili taşıdığı gelecek endişesiydi. Biz de bu yıl yaklaşık 50 bin öğrencimiz ve 3 bin eğitimcimiz ile birlikte bu emaneti hep birlikte omuzlayacağız” dedi.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla’da eğitime katkıları ve desteklerinden dolayı Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. 

Tuzla Belediyesi Eğitime Destek Vermeyi Sürdürecek
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını ileten Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonuyla çocuklar ve gençlere sosyal, kültürel ve sportif alanda eğitim merkezleri ile hizmet sunduklarını belirten Özcan, “Tuzla Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Okulların temizliğinden bakım onarımına, yeni okul yapımına, çocuklar ve gençler için üçüncü adres olarak tabir ettiğimiz Gençlik Kampı, Gençlik Merkezi, Gençlik Gemisi, Bilgi Evleri, Anne Çocuk Eğitim Merkezi, spor merkezleri ile çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşıtlarıyla birlikte hizmet alacağı birimlerden faydalandırıyoruz.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde eğitime tüm imkanlarımızla destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Devletimizin Eğitimle İlgili Hiçbir Eksiği Yoktur
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, eğitimle ilgili mesajlarında bu sürece göndermelerde bulundu. Kaymakam Çalışır, “Sizler olmadan bir betonarme yığınından farkı olmayan işte şu binalar, şimdi sizlerle birlikte sizlerin cıvıltıları ile birlikte çiçek açacak. Bizi sevenler ve sevmeyenler bilsinler ki işte şu pırıl pırıl gençlik, anne-baba, vatan ve millet sevdasıyla, kendini mesleğe adayan değerli öğretmen arkadaşlarımın ellerinde yetiştiği müddetçe, bizi sevmeyenlerin bizim üzerimizde kurduğu her türlü negatif hülya, hayal olmaktan öteye gitmeyecektir. Bilgi ile donanmış, geleceği görebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, sorgulayan, yargılayan ve kendini hazırlayabilen yeni bir gençliğin şüphesiz ki çok büyük katkıları olacaktır. Velilerimizin içleri rahat olsun. Öğrencilerimiz emin ellerdedir. Devletimizin eğitimle ilgili hiçbir eksiği,  hiçbir gediği yoktur. Öğretmenlerimiz görevinin başındadır. Okullarımız eğitime hazırlanmış durumdadır. Kitaplarımız pırıl pırıl masaların üzerinde duruyor ama eğitim sadece bir kesimin uğraşabileceği bir süreç değildir. Hep birlikte el ele vereceğiz” ifadesini kullandı.
Törende, bu yıl okuldan mezun olmaya hazırlanan 4. sınıf öğrencileri, okulun yeni öğrencilerini çiçekle karşıladı ve okulun flamasını teslim etti.