Haberler

Haberler

İçmeler’de Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

z14.10.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Köprüsü’nün çevresinde kentsel dönüşüm projesini hazırladıklarını, hak sahipleri ile görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da kooperatiflerin ruhsatlandırılması ile başlayan planlı yapılaşma sürecinin kentsel dönüşüm projelerine de zemin oluşturduğunu söyledi. İçmeler Köprüsü’nde yaşanan trafik sorununu çözmek için köprüden Kadıköy yönüne dönen bir yonca yapımı ve o bölgede kentsel dönüşüm projesi uygulamasını yapacaklarını açıklayan Başkan Yazıcı, önümüzdeki haftadan itibaren hak sahipleriyle görüşeceklerini belirtti.

Tuzla’da 3 Yılda 2.934 Bağımsız Bölümde Kentsel Dönüşüm Gerçekleşti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’daki planlamanın kentsel dönüşüm projelerinin uygulamasını kolaylaştırdığını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Kentsel yenileme çalışmalarını destekleyerek güvenli bir yapılaşma sağlamak istiyoruz. Yaşam için iyi bir yapılaşma, yapılaşmanın olduğu yerde yaşam alanları oluşturabilmek açısından kentsel, toplumsal ve kurumsal manada bir stratejiyi ortaya koyduk. Kentsel dönüşüm de bu sürecin bir parçası. Kentsel dönüşümü sessiz sedasız ama en iyi şekilde sürdüren ilçelerden bir tanesiyiz. 2009’da göreve başlar başlamaz kooperatiflerin ruhsatlandırılması için plan çalışması yaptık. Bazı sitelerde 15-20, bazı sitelerde 30 yıldır süren, yaklaşık 40 bin insanı yakından ilgilendiren bir sorunu çözdük. Bu plan sayesinde kooperatifler kendi kentsel dönüşümlerini yapabilir hale geldiler. Bu durum, o sitelerde yaşayanlar için çok büyük avantaj sağladı. Tuzla’da 2014 yılından bugüne 18 site, 2.775 konut, 161 işyeri olmak üzere toplam 2.934 bağımsız bölümde kentsel dönüşüm gerçekleşti” şeklinde konuştu.

İçmeler Kavşağında 4. Yonca Yaprağı İle Trafiğin Rahatlaması Sağlanacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Kentsel Dönüşüm projesini revize ettiklerini ve yeni planı uygulayacaklarını söyledi. İlk projeden daha dar bir alanda İçmeler Köprüsü’nden Kadıköy yönüne dönüşü sağlayan yonca yaprağı ve kavşak planladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “İçmeler Kentsel Dönüşüm projemizi revize etmek zorunda kaldık. Yapmış olduğumuz çalışmalarda daha yüksek katlarla, daha geniş alanları düşünüyorduk ama İçmeler kavşağında 4. yonca yaprağı yok.  Kavşakta 4. yonca yaprağını elde edebilmek ve burada bir yapılaştırma oluşturabilmek için çok geniş alana düşündüğümüz projeyi daha kısa alanda ve görüşmeleri çok uzamadan revize ettik. Burada bir kavşak yolunu da kazanmayı amaçlıyoruz. Alanı geniş tutmak belki büyük problemler çıkaracak ve görüşmeleri aylarca zaman alacaktı. Bizim için gerçek ihtiyaç İçmeler Köprüsü’nde 4. yonca yaprağının oluşturulmasıdır. Bu alandaki planlarımız ve projelerimizi tamamladık. İçmeler Köprüsü’nden giriş tam bir düğüm noktası ve burada yonca yaprağını yaparak bunu çözebilmek bizim için çok önemli” dedi.
Aynı bölgede daha önce yapılan kentsel dönüşümde yol değişikliğinin plana işlendiğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Önümüzdeki haftadan itibaren mülkiyet sahipleriyle görüşmelere başlayacağız.” dedi.