Haberler

Haberler

Geleneksel Türk El Yazmacılığı Ürünleri, Okan Üniversitesi’nde Sergileniyor

z01.12.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonunda Geleneksel Türk El Yazmacılığı yeniden canlandırılıyor. Geleneksel sanatı geleceğe taşıyan projede üretilen ürünler, bu kez Okan Üniversitesi’nde sergilenmeye başladı.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle sürdürülen Geleneksel Türk El Yazmacılığı Eğitim Programı kapsamında üretilen ürünler, Okan Üniversitesi’nde de görücüye çıktı. “Geçmişin Geleceğini Düşlemek” temalı serginin açılışına Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Okan Üniversitesi’nin akademik kadrosu ile öğrenciler katıldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, serginin geçmişi geleceğe taşıyan örnek bir uygulama olduğunu söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, “Kadınlarımıza faydalı ve geleceği olacak bir projeyi birlikte sürdürüyoruz. Kültürümüzün yaşatılması, geçmişin izlerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve bunu üreten kadınların sosyal sorumluluk projesi kapsamında gelir sahibi olması gibi çok faydalı bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Geleneksel Türk El Yazmacılığı sergisi, 15 Aralık 2016 Perşembe gününe kadar Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Galerisinde sergilenecek.