Haberler

Haberler

Özel Çocuklar Bilgi Yarışması Ödül Töreni Tuzla’da Gerçekleştirildi

z02.12.2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle Özel Eğitim Bireyleri Bilgi Yarışması 2016 Ödül Töreni Tuzla’da gerçekleştirildi.
Engellilerin sosyal hayata, toplumun engellilere adaptasyonunu sağlayıp farkındalığı arttırmak için yapılan çalışmalar kapsamında yer alan Özel Eğitim Bireyleri Bilgi Yarışması 2016 Ödül Töreni, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışma, İstanbul genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 20 okul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 2 okul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nden 15 merkezin katılımıyla gercekleştirildi. Genel Yetenek, Genel Kültür kapsamında Türkçe, Matematik, Tarih, Vatandaşlık ve Sosyal Bilgiler gibi bilgilerin ölçüldüğü her bir yarışma 15’er sorudan oluştu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, engelli bireyler ve ailelerinin heyecanına ortak oldu.

Özel Çocuklarımız Engelleri Aşıyor
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın engelli bireylere yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Tuzla’da engellerin sevgiyle ve eğitimle aşıldığını belirten Özcan, “Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı, engelli bireylerin eğitimi, sosyal hayata katılımı ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda seferber olmaktadır. Ayrıca engelli kardeşlerimize yönelik hizmetler sunan her kurumun hizmetlerine destek sağlamaktadır. Bugün bu yarışmada yavrularımıza, gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini hep birlikte bir kez daha görmüş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

Engelliye Hizmet Gönül İşidir
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit de konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde başlattığı engellilere yönelik çalışmaların Türkiye’de bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Macit, “Engelliye hizmet sıradan bir iş değil, bir gönül işidir. Gönlünüzü ortaya koymazsanız bu konuda başarı elde etmeniz mümkün değil. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, sadece kazananı vardır. Kazanan engelli kardeşlerimizdir, kazanan tüm toplumumuzdur. Bu güzel ödül törenine ev sahipliği yapan ve bu program boyunca desteğini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve tüm ekibine huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.
Yarışma, dereceye giren okulların ödüllendirilmesiyle sona erdi. 

Yarışma Sonuçları

1. Ataşehir Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu

2. İBB İSEM Fatih Otizm Merkezi

3. Bahcelievler  Kazım Beyaz Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu

Mansiyon Ödülü:  İBB İSEM Kadıköy Engelliler Merkezi