Haberler

Haberler

Afganistan Belediyelerinde Tuzla Modeli Örnek Alınıyor

z08.12.2016

Afganistan Yerel Yönetim Bakanlığı ve belediyeler, 8 ay aradan sonra Tuzla Belediyesi’ni bir kez daha ziyaret ederek bilgi aldı. Heyet, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk’tan hizmet ve projeler hakkında sunum eşliğinde bilgi aldı.
Afganistan Yerel Yönetimler Bakanlığı Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı (Yerel Yönetimler Bakan Vekili) Abddul Baqi Popal ve beraberindeki heyet,  Tuzla Belediyesi’ni tekrar ziyaret etti. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk ile görüşen heyet, çalışmaları yerinde inceledi. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı USAID desteğiyle Afganistan yerel yönetimlerinin güçlendirilmesi amacıyla sürdürülen SHAHAR projesi kapsamında ülkemizde daha önce de incelemelerde bulunan Afgan heyeti, Tuzla Belediyesi’ni tekrar ziyaret etti. Ziyarete, Afganistan Yerel Yönetim Bakanlığı Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı (Yerel Yönetimler Bakan Vekili) Abddul Baqi Popal, Bakanlık Başdanışmanı Ahmad Sayed Faizi, Şehir Yönetimi Genel Müdürü Naseer Hamidi, Maymana Belediye Başkanı Ahmad Jawid Kiwan, Feroz Koh Belediye Başkanı Mohammad Aref Qazizada, Qala-I-Naw Belediye Başkanı Abdul Qader Kamran, Khost Belediye Başkanı Eng. Basir, Ghazni Belediye Başkanı Faridon Ahmadi, Asadabad Belediye Başkanı Mohammed Rahim, Mazar-e-Sharif Belediye Başkanı Jan Mohammad Attazada, Mihtarlam Belediye Başkanı Nazifullah Alikozia, Maydan Shahr Belediye Başkanı Mahmood Amiri, USAID Kalkınma Ajansı ve SHAHAR proje yöneticileri, Afgan bakanlık ve belediye yetkilileri ile akademisyenler katıldı. Görüşmeye, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan ile Tuzla Belediyesi birim müdürleri de katıldı. 

Tuzla Belediyesi’ni Model Alıyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Afgan heyetine çalışmalar hakkında brifing verdi. Tuzla Belediyesi’nin vizyon projeleri, hizmet ve yatırımları, sosyal belediyecilik uygulamaları hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgi veren Çabuk, konuklara Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı ve Tuzla Marina’yı gezdirdi. Çabuk, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla için çizdiği vizyonu, toplumun yaşam standartlarını yükselten hizmetler ile sürdürdüklerini söyledi.
Tuzla Belediyesi’ne düzenlenen 2 ziyarete de katılan Afganistan Yerel Yönetim Bakanlığı Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abddul Baqi Popal, “Tuzla Belediyesi’ni nisan ayında ziyaret ettik. O ziyarete katılan belediye başkanları, Tuzla Belediyesi’nde öğrendiklerini kendi bölgelerinde uygulamaya başladılar. 8 ay önce Tuzla’ya geldiğimizde proje ve uygulamalara hayran kaldık. Artık çalışmalarımızda Tuzla Belediyesi’ni model alıyoruz” dedi.