Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri Barış Manço'yu Andı

z20.02.2017

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, vefatının 18. yılında Barış Manço’yu Anma Programı düzenledi. Programda Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri Manço’nun eserlerini seslendirdi, hayat hikayesi ve fikirlerini izleyicilere aktardı.
Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri, sevilen sanatçıyı unutmadı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin minik öğrencileri ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi tiyatro kulübü öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Adam Olacak Çocuk’ yarışması izleyenlere nostaljik anlar yaşattı. Ünlü sanatçının iki eseri Barış Manço adına düzenlenen kukla şov ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 

Barış Manço Yeri Doldurulamaz Bir Sanatçımızdı
Barış Manço’yu anlatmanın imkansız olduğunu belirten Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, "O’nu anlatmak yerine sadece bir şarkısını dinleseniz yeter diye düşünüyorum. Gerçekten şarkısında 'Barış gibisi 40 yılda bir gelir' der. Ben açık söylemek gerekirse 40 yılda bir geleceğine de inanmıyorum. Yeri doldurulamaz bir sanatçınızdı, abimizdi, çok kıymetli bir değerimizdi. Şarkılarının tamamı anlam yüklü, mesaj yüklü, duygu yüklü yani yürekten yazılmış şarkılardı.” dedi.
Programa Barış Manço’nun oğlu Batıkan Manço da katıldı. Manço yaptığı konuşmada “Sadece süpersiniz diyorum” sözleriyle yaşadığı mutluluğu ifade etti ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya da teşekkür etti.
AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Batıkan Manço’ya günün anısına yapılan kuklaları hediye etti.