Haberler

Haberler

Tokatlılar, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde Buluştu

z21.03.2017

Tuzla Belediyesi 7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Tokatlılar, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde bir araya geldi. Gecede konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bizim neslimiz topraklarına girmeye çalışan düşman askeri yaralandığında elindeki kıt kanaat lokmasını paylaşan 15’lilerin neslidir” dedi.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tokat Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, TOSİAD İstanbul Şubesi Başkanı Ender Demirtaş, Tuzla Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nimet Temiz, muhtarlar, Tuzla ve çevresinde yaşayan Tokatlılar katıldı. 

Tokatlılar, 15’lilerini Andı
Tokat’ı tanıtan videonun sunumu ile başlayan gecede Çanakkale Zaferi’ni anlatan tiyatro gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede Tokat’ın yemek kültürü de sergilendi. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun vatan savunmasında canını veren şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize, gözünü kırpmadan iman dolu göğüsleriyle çarpışan gazilerimize ettiği dua salonda duygulu anlar yaşattı.
Tuzla Tokatlılar Derneği Başkanı Nimet Temiz gecede yaptığı konuşmada, “Bu organizasyon ile bizleri bir araya getiren Tuzla Belediye Başkanımız sayın Dr. Şadi Yazıcı Bey’e şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Başkan Yazıcı: 15’lilerimiz Çanakkale’de İnsanlık Dersi Verdi
Çanakkale Zaferi’nin 102. yılından bahsederek konuşmasını bu minvalde gerçekleştiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tarihi ve siyasi gelişmeleri yorumladı. Çanakkale Zaferi’nin her yönüyle bir tarih dersi niteliğini taşıdığını belirten Başkan Yazıcı, “Bugün Çanakkale Zaferi’nin 102.yılı. Tokatlılar’ın 15’lilerini gönderdiği, şehitler verdiği Çanakkale Zaferi, asla unutulmaması, unutturulmaması ve geleceğe de o ruhu ile taşınması gereken bir önemli zaferin yıl dönümündeyiz.  Bizim neslimiz topraklarına girmeye çalışan düşman askeri yaralandığında elindeki kıt kanaat lokmasını paylaşan 15’lilerin neslidir. Bu yüzyıla geldiğimizde demokrasi havarisi kesilen, insan haklarından bahseden, dünyadaki evrensel değerleri ortaya koymaya çalışan ama kendi ordusunda yıllarca görev yapıp emekli olmuş birisinin çocuğuna itini ısırtan bir batı medeniyeti var.  Aradaki farka bakarsanız, bizim Çanakkale’de şehit olan 15’lilerimiz nasıl bir insanlık dersi vermişler. Tarihteki mücadele aynen devam etmektedir, devam edecektir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Hala bizim için ‘İstanbul’da misafir’ diyen, İstanbul’a Konstantinopolis diyen zihniyeti unutmayın. Anadolu’da 1071’den itibaren şehit verdik, bu vatanda bulunduk ama bizi buradan ta Orta Asya’ya kovmaya çalışan bir zihniyetin olduğunu asla unutmayalım. Bizi hâlâ bölüp parçalayıp yönetip ya da yok etmeye çalışacak bir düşüncenin olduğunu sakın unutmayın ve biz ona göre bulunduğumuz noktada yerimizi alalım. Geleceğimizi ona göre şekillendirmek zorunda olduğumuzu mutlaka bilelim. En büyük silahımız birlik beraberliğimiz. Türkiye’de ve 1 milyar 700 milyonluk İslam coğrafyasında birlik beraberliğimize çok büyük ihtiyacımız var” dedi.
Tokatlılar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya günün anısına hediye takdim etti.