Haberler

Haberler

Tuzlalı Gençler, Üstadın Şiirlerini En Güzel Şekilde Okumak İçin Yarıştı

z26.05.2017

Tuzla Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Necip Fazıl Tuzla Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması’nın üçüncüsünü gerçekleştirdi. Yarışmada Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rabia Soy, üstadın ‘Ben’ isimli şiiri ile birinci oldu.
İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda 17 lise öğrencisi Necip Fazıl Kısakürek’ın şiirlerini en güzel şekilde okumak için yarıştı. Başkanlığını edebiyatımızın önemli isimlerinden Ayla Ağabegüm’ün yaptığı jüride şair- yazar Gülenay Pınarbaşı ile ilçemizin edebiyat öğretmenlerinden Şükrü Akgöz ile Barış Karakaya yer aldı. Jüri, finalistlerin şiir okumalarını vurgu, tonlama, hissediş, ses, duruş, jest ve mimikleri ile değerlendirdi.
Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rabia Soy Necip Fazıl’ın ‘Ben’ isimli şiiri ile birinci olarak tam altın, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nden Kemal Çakmak, Necip Fazıl’ın ‘Ayak Sesleri’ isimli şiiri ile ikinci olarak yarım altın, Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Kadir Furkan Karakoç Necip Fazıl’ın ‘Aynalar’ isimli şiiri ile üçüncü olarak çeyrek altın kazandı.
Program, üstadın kendi sesinden dinletilen Kaldırımlar şiiri ile son buldu.