Haberler

Haberler

Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu, Ramazan’da da Bir ve Beraber Oldu

z24.06.2017

Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon ile 18 hemşehri derneği, kendilerine tahsis edilen günlerde Tuzla Marina’da kurulan çadırda iftar sofrasında bir araya geldi.Tuzla’nın birlik ve beraberliğini güçlendiren iftarlara yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle bu yıl Tuzla Marina’da çadır kurularak hemşehri dernekleri iftarları bu alanda düzenlendi. İlk iftara Tuzla Ardahan Dernekler Platformu ev sahipliği yaptı. Çadırda sırasıyla Ordulular, Çankırılılar, Sivaslılar, Sakaryalılar, Nevşehirliler, Ağrılılar, Kastamonulular, Karslılar, Samsunlular, Bilecikliler, Bingöllüler, Erzincanlılar, Erzurumlular, Trabzonlular, Gümüşhaneliler ve Bitlisliler iftar düzenledi. Ramazan ayının son iftarında Sinoplular bir araya geldi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,mahallelerde düzenlenen sokak iftarlarının ardından hemşehri derneklerinin iftarlarına da katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla ortak paydasında ilçemize aidiyet bağını güçlendirecek, kültürümüzü, birliğimizi ve beraberliğimizi gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktaracak organizasyonlarımıza devam edeceğiz” dedi.