Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde Halk Meclisi Düzenledi

z19.10.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde gündem oluşturan 2 konuyu halk oylamasına götürme kararı aldı. İçmeler Mahallesi sakinleri, Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Abdullah Tayyip Olçok İHO’nun kullanım fonksiyonu ve Ankara Caddesi’nin trafik düzeni konusunda karar verecek.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 3. halk meclisi toplantısını İçmeler Mahallesi sakinleriyle düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halk meclisinde mahalleli gençler tarafından bir buket çiçekle karşılandı. Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu’nun konferans salonunda düzenlenen toplantıda İçmeler Mahallesi’nde yapılan çalışmalar ile vatandaşların istek ve talepleri değerlendirildi. Toplantıda Tuzla’da tüm yolların kesiştiği bölgede bulunan İçmeler Mahallesi’nde konumundan dolayı ulaşım projelerinin öne çıktı. Başkan Yazıcı, yaptırdıkları okulun kullanım şekli ve Ankara Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu ile ilgili çözüm önerilerine de mahalle sakinlerinin halk oylamasıyla karar vereceğini söyledi. 

Okul Yapımına Kaçak Başladık, Ruhsatlı Bitirdik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Abdullah Tayyip Olçok İHO’nun yıkım ve yapım süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Yazıcı, “Bu okul, İstanbul Valiliği tarafından depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. Okul yerini de kapsayan 890 parselde şerh bulunuyordu. Valilik ve Milli Eğitim, tapudaki şerhten dolayı ihaleye çıkamıyordu. Okulu valilik deprem riski gerekçesiyle yıktı ama burada “Belediye, okulu yıktı”, “Belediye buraya AVM yapacak, otel yapacak” diye dedikodular çıkardılar. Valilik ve Milli Eğitim tapudaki sorun nedeniyle ihaleye çıkamayınca biz yapım kararı aldık. Okulun inşaatına kaçak başladık. 890 parselde 60 yıldır süren davayı çözüp şerhi kaldırdık ve kaçak başladığımız okul inşaatını 890 parseldeki sorunu çözünce ruhsatlı tamamladık. Okul yeri için o dedikoduları çıkaranları da Allah’a havale ediyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde 3.082 m2 bir alanı da okul yeri olarak planladıklarını açıkladı. 

Tuzla Devlet Hastanesi’nde 150 Doktor Daha Görev Yapacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Abdullah Tayyip Olçok İHO gibi yeni Tuzla Devlet Hastanesi’nde de 890 parseldeki şerh nedeniyle tapu sorunu yaşadıklarını ama şerhin kaldırılmasıyla hastanenin ihale edilerek yapımına başlandığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Bölgemiz için çok önemli olan tam teşekküllü bu hastanenin yapımı sırasında bir işgalcinin orman arazisi üstündeki yerini almamızdan dolayı “Ağaç kestiler” diyerek şikayet edildik, bu konuda halen yargılanmaktayım. Biz yaptığımız hizmetin peşindeyiz. Biz vatandaşa hizmet için her zaman riski de göze alarak gözümüzü budaktan sakınmadık. Ne risk varsa hepsini aldık, üzerine gittik. 2B arazileri için mafya bizi tehdit etti, gene de o arazileri onlara vermedik. Vatandaş için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Hiç bir iş kolay olmadı ama yılmadık. Vaktiyle yaptığımız her proje için  karşı çıkanlar sonra gelip özür dilediler, tebrik ettiler” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bir soru üzerine “400 yataklı yeni Tuzla Devlet Hastanesi’nde 150 doktor daha görev yapacak” yanıtını verdi. Başkan Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde bir ASM daha yapacaklarını, mahallenin kamu ve özel sağlık yatırımları ile Türkiye’nin en şanslı mahallelerinden birisi olduğunu söyledi. 

İçmeler Kentsel Dönüşümde Yonca Yapraklı Kavşak En Önemli Kazancımız Olacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler’de davullu-zurnalı yıkım ile yapılan kentsel dönüşümün çevresini de dahil ederek genişleteceklerini söyledi. Vatandaşlarla görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Başkan Yazıcı, “İçmeler Kentsel Dönüşüm projesinde 10 bina yıktık ve devletimizi 10-15 milyon liralık bir istimlak bedelinden kurtardık. Kimsenin cebinden 1 kuruş çıkarmadan kentsel dönüşümü gerçekleştirdik, yol genişlettik. Şimdi İçmeler Köprüsü’nde Tuzla’dan Kadıköy yönüne dönüş için bir yonca yaprağı daha kazanacağımız bir kavşak projesi için kentsel dönüşüm uygulamak istiyoruz. Bu konudaki görüşmelerimizi de sürdürüyoruz. Yer altında 5 kat otopark, alışveriş yerleri ve daireleri ile yerinde bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu alandaki dönüşüm yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlandı ve bu alandaki en önemli kazanç Tuzla’dan Kadıköy yönüne dönüştü bir yonca yaprağı kazanımı ve bölgede deprem riski taşıyan binaların yenilenmesi olacak” dedi.
Başkan Yazıcı, Şifa Mahallesi-İçmeler Köprüsü arasındaki yan yol çalışmaları ile Anadolu yakası metrosunun Tuzla inşaatının devam ettiğini söyledi. İçmeler-Aydınlı yolunu 35 metre genişliğinde, karşılıklı 3’er şeritli bir yol yaptıklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, mahalle ile Piyade Okul sınırını güzergah belirleyerek bu yoldan e-5’e bağlantı sağlayan bir projeyi daha gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 

818 Parsel’de Orman Vasfı Kalkmadan Bir Şey Yapılamaz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde mülkiyet sorunu yaşanan tek yerin 818 parsel olduğunu söyledi. Bu parselin orman vasfı taşıdığını belirten Başkan Yazıcı, “İçmeler Mahallesi’nde tek problemli yer olarak 818 parsel kaldı. Bu alandaki orman vasfı kalkmadan kimse bir şey yapamaz. Ben kaldırırım dersem yalan olur, biri bunu kaldırırım derse kuyruklu yalan olur” vurgusunda bulundu. 

İçmeler Mahallesi’nde 2 Gündem Maddeli Halk Oylaması
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi’nde yaptıkları okulun kullanım şekline Milli Eğitim’in karar verdiğini söyledi. Vatandaşların okulun kullanım şeklindeki tartışmaya yine vatandaşın karar vereceği bir halk oylaması ile nokta koymak istediklerini belirten Başkan Yazıcı, “Bu okulun yıkımından itibaren iftira attılar. Okulu yaptık, Milli Eğitim’e devrettik ama iftiraların ardı arkası kesilmedi. Okulda şu anda Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu ve Tezer Taşkıran Ortaokulu ek binası eğitime devam ediyor. Okulun mevcut haliyle kullanımı, okulun imam hatip ortaokulu olarak kullanımı ve okulun ortaokul olarak kullanımı konusunda sandık kuralım. İçmeler Mahallesi sakinlerine okul hangi fonksiyonla kullanılsın diye soralım. Hangi karar çıkarsa bu kararın uygulanması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirelim” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların Ankara Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu ile ilgili şikayetlerini de halk oylamasına götürme kararı aldı. Başkan Yazıcı, “Caddede çift taraflı park yasağı, tek yönlü trafik uygulanması ve tek taraflı park yasağı alternatiflerini halk oylamasına götüreceğiz. Hem okulun kullanımı hem de caddenin trafik düzenlemesi ile ilgili kararı İçmeler Mahallesi sakinleri verecek” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi’ndeki hizmetlerin sayısal verilerini mahalle halkıyla paylaştı, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.