Haberler

Haberler

Tuzla’nın Gönüllü Kadınları, Dünya Gönüllüler Günü’nü Birlikte Kutladı

z07.12.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda aktif görev alan Kadın Kent Gönüllüleri ile Dünya Gönüllüler Günü etkinlikleri kapsamında bir araya geldi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti İlçe Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, muhtarların eşleri ve aktif görev yapan Kadın Kent Gönüllüleri katıldı. 

Kadın Kent Gönüllüleri, “Naylon Poşetlere Hayır” Kampanyası Başlattı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın “Her Sokağa Bir Gönüllü” projesi kapsamında aktif Kadın Kent Gönüllüleri arasında yapılan yarışmada 95 yeni üye kazandıran Şerife Güleç, 40 yeni üye kazandıran Hamiyet Cansever ve 25 yeni üye kazandıran Fatma Aslan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından ödüllendirildi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na yeni katılan 15 Kadın Kent Gönüllüsüne rozetleri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından takıldı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Gönüllüler Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Selma Kocaşallı ve Sosyal İnceleme Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Hatice Yılmaz, aktif Kadın Kent Gönüllüleri adına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya çiçek vererek “Her zaman yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi. Başkan Yazıcı da, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve ekibine gönüllüleri temsilen çiçek verdi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ar-Ge Komisyonu’nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Naylon Poşetlere Hayır” kampanyası da yemekte başladı. Kampanya kapsamında Gönül Elleri Çarşısı el sanatları atölyesinde ihtiyaç sahibi kadınlar tarafından üretilen file pazar çantaları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından gönüllülere hediye edildi. 

Veren Elle Alan Eli Buluşturuyoruz
Yemekte Kadın Kent Gönüllüleri adına Nimet Avcı selamlama konuşması yaptı. Avcı, “Yaklaşık 1 yıldır aktif gönüllü olarak aranızdayım. Yardıma ihtiyacı olan, yardım isteyen herkesin yanındayız. Hiç kimseyi kimseden ayırt etmeden, ihtiyaç sahibinin hayatına olumlu yönde maddi manevi destek olmak, yardımcı olmak, veren elle alan eli birleştirmek için buradayız. Bize bu imkanı sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi. 

Yüreklere Dokunduk
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndaki hizmet ve faaliyetlere katılan Kadın Kent Gönüllüleri ile Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne gönüllü hizmetleri için teşekkür etti. Dr. Fatma Yazıcı, “Her birimiz birikimlerimizi, yeteneklerimizi toplum yararına paylaşmak adına bu çatı altında toplandık ve birbirimizi böyle bulduk. Bunları toplumun yararına sunmak adına birlik olmak büyük bir güç doğuruyor. 8 yılda sayımızı her geçen gün daha arttırarak her fikirden, her düşünceden kadınla çalışmanın da mutluluğunu yaşayarak yolumuza devam ediyoruz. 8 yılda sonunda 14 bine yakın ailenin maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Manevi ihtiyaçlarını daha çok önemsedik, topluma bir şeyler kazandırmak adına çaba gösterdik. Kent Konseyindeki arkadaşlarımız ona keza sosyal sorumluluk projeleri yaparak bunun bilincini, farkındalığını arttırmak, kadını desteklemek adına Tuzlalı kadınlar olarak bir çok projeye imza attık. Bunlardan daha da önemlisi yüreklere dokunduk” şeklinde konuştu.   

Tuzla’da Gönüllü Faaliyetler Yapmayı Başardık
Dr. Fatma Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı’nda gönüllülük ruhuyla çalışmaya başladıklarında toplumun geniş bir kesiminin “Bu iş en fazla bir kaç yıl sürer, sonra biter” önyargısıyla karşılaştıklarını hatırlattı. Tuzla’da gönüllü faaliyetler yapmayı başardıklarını belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Dünyanın bu kadar bencilleştiği, çıkarı olmadan kimsenin bir birine bakmadığı dünyada yüreklere dokunmuş olmak, hal hatır sormak gerçekten yaptığımız iş adına beni çok mutlu etti. Maddi kazançlardan daha çok yüreklere dokuna bilmek ve gönüller alabilmek gerçekten insana haz veren bir duygu. Bizler böyle ilmek ilmek, nakış nakış Tuzla’yı işlemeye çalışıyoruz. Biz kadınız, ince işlerden anlarız. “Bir eve girdiğimizde neler eksik, nelere ihtiyacı var, ev sahibesi bize ne anlatmak istiyor” konularını erkeklere göre çok daha iyi anlayabiliriz. Gönüllük uzun soluklu ve sabır isteyen bir süreçten oluşuyor. İnsanların parasıyla bile zor çalıştığı alanda bizler kendimize hiçbir fayda beklemeden sadece toplumun yararına bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Tuzla’da gönüllü faaliyetler yapmayı başardık” dedi. 

Gönül Elleri Çarşısı’nın Hizmetleri, Bizi Manen Tatmin Ediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında tüm gönüllülere tekrar tekrar teşekkür etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Tuzla halkına gönlünü açtığını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Gönüllülerini, imkanlarını Tuzlamız’daki bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza açan, adeta bir yardım meleği gibi yardım etmeye çalışan hem Gönül Elleri Çarşımıza hem de Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Gönüllülük ruhunu geliştirebilmek ve onu daha anlamlı kılabilmek için 5 Aralık tarihi belirlenmiş ama gönüllülüğün her zaman hatırlatılması gerektiğine, sadece bir güne sığmayacak kadar önemli ve büyük bir iş olduğuna inanıyorum” dedi.
Rus yazar Lev Tolstoy’un “Sadece kendi mutluluğu için yaşayan insan kötüdür” sözünü vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İnsanın yaşam serüveninde doğmak ve sonunda ölmek doğal bir süreçtir ama ikisi arasındaki süreci insanca yaşayabilme, insanı insan yapan değerlere sahip olarak yaşamı sürdürebilme onur ve gururunu yaşayabilmek her insana nasip olacak bir şey değil. Dolayısıyla gönüllülük kavramını iyi anlamak lazım. Gönül Elleri Çarşısı, gönüllülük ruhunun geliştirilmesi ve 14.000 yakın ihtiyaç sahibine ulaşması için en gözde ve beni manen tatmin eden proje olduğunu her zaman söylemişimdir. Bu bakımdan emeği geçen bütün gönüllülere canı gönülden, samimiyetle ve hürmetle çok teşekkür ederim. Dünyanın en gelişmiş şehrinde veya ülkesinde de her zaman insanların ihtiyaçları sonsuzdur. Bunu sağlamak çok kolay değil ama bu eksikliklerimiz karşısında yapmış olduğumuz bu çalışmalar bizi manen çok tatmin ediyor. Gönüllük bizim için çok anlamlı. 11 tane komisyonumuz her işi yapıyor. Hangi eve girsek Gönül Elleri Çarşısı bir şekilde o aileye dokunmuş oluyor. O evde, ailede yaşlısına, yetimine, engellisine, duluna mutlaka birisine dokunulmuş oluyor. Biz her zaman söyleriz. “Gönül Adamı” deriz, “Gönül İnsanı” deriz, “Gönüllerimiz bir olsun” deriz. Gönüllülük maddi açıdan çok ötededir ve insanın manevi yönünü temsil eden, manevi açlığı gideren çok önemli bir besindir, çok önemli bir lezzettir”
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü yemeği, hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.