Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Evliya Çelebi Mahallesi'nde Halk Meclisi Düzenledi

z14.12.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yılki 8. Halk Meclisi toplantısını Evliya Çelebi Mahallesi’nde düzenledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Evliya Çelebi Mahallesi Halk Meclisi’ni Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte toplantıya katılan Başkan Yazıcı, ilçedeki vizyon projelerinin bir kısmı ile Evliya Çelebi Mahallesi’ndeki hizmet ve yatırımları hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin de içinde yer aldığı mahalle sakinlerine “Sizinle aramızda komşuluk hukuku da var” şeklinde hitap etti. 

Evliya Çelebi Mahallesi Geçmişteki Sorunları Yaşamıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallenin geçmişte yaşadığı sorunların çözüldüğünü ve ortadan kaldırıldığını söyledi. Kaymakamlık, belediye ve emniyet gibi kamu kurumlarının mahallede bulunması, metro ve marmaray hatlarında durakları olması ve ulaşım kolaylığı ile hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Başkan Yazıcı, “Mazisinde sel baskınları yaşayan, bu sıkıntıları aştığı gibi yeni yatırımlar, belediye, kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binaları ve bu bölgedeki çalışmalarla gelişmesini iyi bir noktaya kadar getirmiş olan bir mahallemiz. Geçmişteki sorunların ortadan kalktığı, hem yerleşim alanlarının oluşması hem de yeni ticaret ve sanayi alanlarının oluşmasıyla da farklı bir boyuta doğru ilerliyor. İnşallah daha iyi bir noktaya da gidecek. Yerel yönetimler anlayışımızda vatandaşlarımız ile beraber olup onların hizmetkarı olma yolunda gayretimizi sürdürüyoruz. Halk meclislerimiz de bu düsturla gerçekleştirdiğimiz önemli metotlardan bir tanesi. Bire bir görüşerek belediye çalışmalarımızı anlatıyor, problemini anlatacak vatandaşımıza da fırsat veriyoruz. Vatandaşımızın sorunu ne ise burada anında cevap verecek şekilde de dizaynımızı yaptık” dedi. 

Kamu Kurumları Hizmet Binaları
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallede Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü yapımı ile Tuzla Devlet Hastanesi yerinin planlanması ve ihale sürecine hazırlanması işlemlerini gerçekleştirerek kamu kurumlarının hizmetlerine destek verdiklerini söyledi.
Hatboyu Caddesi ile Tuzla Devlet Hastanesi ve E-5 Karayolu bağlantısını sağlayan alt geçit yol ve yan yol yapımını Tuzla Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini belirten Başkan Yazıcı, mülkiyet sorununu çözdükleri Tersane Kavşağı’na meydan ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Yazıcı, Evliya Çelebi ve Yayla Mahallesi sınırından bir sosyal tesis yapacaklarını açıkladı. 

İmar Uygulamaları Bölgenin Değerini Arttırdı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalledeki en önemli sorunlardan birisinin imar problemi olduğunu vurguladı. Bu soruna imar uygulamaları ile çözüm sağladıklarını, emsal artışı ile değerini yükselttiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Göreve başladığımızda E-5 altındaki mahallelerimizde kooperatiflerin ruhsatı yoktu. Büyükşehir Belediyemize kooperatiflerin emsal artışı teklifimizle bu sorunu çözdük. Evliya Çelebi Mahallesi’nde tarla vasfında yerler vardı. Üzerine ev yapılamıyordu. Biz imar uygulaması ile tarla vasfındaki yerleri arsaya çevirdik ve emsali de 2 katına çıkardık. Bir tarlayı arsaya çevirip 3 kat değer kazandırdık ve emsal değerini de yükselterek en az 5-6 kat değer kazandırdık. Bu uygulamalarımız ile mahalle cazibe kazandı. Eskiden kentsel dönüşüm de yapılamıyordu, müteahhitler de yatırım yapmıyordu” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, imar uygulamalarının ardından hisseli yerlerin alım satımında ortaya çıkan sorunların çözümüne de hukuki destek sağladıklarını vurguladı. Başkan Yazıcı, Kamil Abduş Gölü çevresinde yer alan ve Göl Mahallesi olarak bilinen bölgenin ise SİT alanı içinde kaldığını, bu nedenle yapılaşmaya müsaade edilmediğini söyledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıda Evliya Çelebi Mahallesi sakinlerinin sorularını ve taleplerini de yanıtladı.