Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Ecdadımızın İzinden Osmanlı’nın Başkentleri’ni Geziyor

z14.03.2018

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, gençlerimizin milli birlik, beraberlik ve manevi değerlerine katkı için düzenlediği projelere bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin “Ecdadımızın İzinden Osmanlının Başkentleri” adlı projesi “Geçmişini Bilmeyen Geleceğe Yol alamaz” sloganı ile Bilecik Söğüt’te başladı.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, kursiyerleri, liselerin okul başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bilecik Söğüt’te Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret etti. Ertuğrul Gazi’nin hayatı ve Kayı Boyu’nun kuruluş merhaleleri hakkında rehberlerden bilgi alan gençler, saygı nöbetindeki askerlerin nöbet devir teslimini de heyecanla izledi. Gençler, Ertuğrul Gazi ve ecdat yakınlarına dualar ederek saygı minnet ve hayırla andılar. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu anma etkinlikleri için özel düzenlenen tören alanında İstiklal Marşı’mızı okudu.
Proje kapsamında aynı gün Bursa’da Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri ile Ulu Cami ziyaret edildi. Türbeler ve camide dua eden gençler, kendilerine bu imkânları sunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.