Haberler

Haberler

Dr. Fatma Yazıcı: Hedeflerimizi Gerçekleştirdik ve Birlikte Başardık

z18.04.2018

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın Kadın Kent Gönüllüleri her geçen gün yeni katılımlarla büyüyor ve güçleniyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın yeni fertlerini ağırlayan Dr. Fatma Yazıcı, “Hedeflerimizi gerçekleştirdik ve birlikte başardık” mesajı verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na yeni katılan Kadın Kent Gönüllüleri’ni Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri ve 11 komisyonu temsilen toplantıya katılan Kadın Kent Gönüllüleri, Gönül Elleri Çarşısı ailesine yeni katılan gönüllülere hizmet ve faaliyetleri anlattı.

Gönül Elleri Çarşısı, Model Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 2 ilkesini konuşmasında sıkça vurguladı. Gerçek ihtiyaç sahibine tarafsız bir şekilde yardım ulaştırdıklarını belirten Dr. Fatma Yazıcı, 9 yıllık geçmişi “Hedeflerimizi gerçekleştirdik ve başardık” dedi. Ortaya koydukları çalışma modelinin ülkemizde örnek alınarak uygulandığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Kuruluş amacımız insanlara faydamızın dokunması ama bunu yaparken tarafsız bir şekilde olabilmesi için her fikirden, her düşünceden, her mahalleden gönüllülerimizin karar vermesini, yardımlarımızın tarafsız bir şekilde gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşmasını istedik. Bunu hedeflemiştik ve bugün başardığımızı görüyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde artık Gönül Elleri Çarşısı’nın modellendiğini görüyoruz. Gönül Elleri Çarşısı prensibi ile çalışan kurumlar oluştu. 8 yıl içinde bizi yalnız bırakmayan kadınlara gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz. Bu hareket tek başına yapılabilecek bir iş değildi. Gönüllü hareketlerini devam ettirebilmek her zaman kolay olmuyor. Bu bakımdan kaygılarımız vardı ama görüyorum ki 8. yılın sonunda her geçen gün tazelenen, gönüllü sayısı artan ve markalaşmış Gönül Elleri Çarşısı var” dedi.

Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın Desteği Olmasaydı Başaramazdık
Dr. Fatma Yazıcı, başarıyı sağlayan bir diğer unsurun da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteği olduğunu vurguladı. Dr. Fatma Yazıcı, “Yardım bir buzdolabı da olabilir, bir gülümseme, şikayetini dinleme, gönül alma da olabilir. Bunun için insanların ekstra bir takım mercilere ulaşma çabası olmadan, sadece yardıma ihtiyacı varsa bundan faydalansın istedik ve buna da Tuzla’nın kadınları karar versin istedik. Kadın Kent Gönüllüleri bunu başardı. Gerçekten hepsini tekrar tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın desteği olmasaydı ve bu işin arkasında durmasaydı bugün bu şekilde başarmış olamazdık. Her zaman arkamızda durdu, destekledi, inandı. Bunun için Başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Geri Dönüşüm Malzemelerinden Üretilen Eşyalar, Doğum Günü Hediyesi Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 11 komisyonunun hizmet ve faaliyetlerini içeren bilgileri yeni Kadın Kent Gönüllüleri ile paylaştı.
Nisan ayında doğan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Kadın Kent Gönüllüleri, doğum günlerini birlikte kutladı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndaki komisyonlar tarafından geri dönüşüm malzemelerinden üretilen süs eşyası ve mandalina ağacı, doğum günü hediyesi olarak verildi.