Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, OSB’ler ve Sanayi Sitelerinde ‘Sıfır Atık’ Projesi Eğitimleri Düzenliyor

z19.04.2018

Tuzla Belediyesi, ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri ve Sanayi Siteleri’nde eğitim toplantıları düzenleyerek paydaşları bilinçlendiriyor. Eğitimlerde Tuzla Belediyesi’nin sürdürdüğü atık yönetimi hakkında detaylı bilgi veriliyor.
Tuzla Belediyesi, israfın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan tanımlanan "Sıfır Atık” yaklaşımını hayata geçiriyor. Tuzla Belediyesi’nin temizlik ve çevre koruma hizmetlerindeki yeni hedefini ortaya koyan yaklaşım, düzenlenen eğitim toplantıları ile toplumun her kesimine yayılıyor. Tuzla Belediyesi, projede atık yönetimini kapsayan çalışmalar hakkında ilk eğitim toplantılarını Organize Sanayi Bölgeleri ve Sanayi Siteleri’nde gerçekleştiriyor. Eğitimlerde atık yönetimi anlatılarak, ihtiyaçlar paydaşlarla beraber belirleniyor. Atıkların yönetimi konusunda yapılanlar, yapılması gerekenler ve sistemde ihtiyaç duyulan konular detaylarıyla ele alıyor. Paydaşlar, soru, öneri ve talepleri ile  belirterek proje hakkında karşılıklı müzakereler yapılıyor. 

Üretimin de Sıfır Atık Bilinciyle Yapılmasını Hedefliyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ‘Sıfır Atık’ projesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Ana Hizmet Binasında başladığını hatırlattı. Tuzla Belediyesi’nin projeyi uygulayan ilk belediyeler arasında yer aldığını belirten Başkan Yazıcı, “Atık yönetimi konusunda toplumun her kesiminin farkındalığını arttıran, sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre anlayışını sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde çevre bilincini geliştirirken üreticinin de sıfır atık bilinciyle üretim yapması ve firmaların çevre koruma politikalarının geliştirilmesine de katkı sağlıyoruz” dedi.