Haberler

Haberler

Tuzlalılar, Filistin’in Haklı Davasını Bir Kez Daha Yüksek Sesle Savundu

z18.05.2018

Tuzla’da Cumhur İttifakı’nın temsilcisi 3 siyasi parti bir araya gelerek İsrail’in Gazze Şeridi’nde Filistinliler’e yönelik katliamını kınadı. Tuzlalı vatandaşlar, Yenikapı’da Filistin halkına destek için düzenlenecek “Zulme Lanet, Kudüs’e Destek” mitingine davet edildi.
AK Parti, MHP ve BBP Tuzla İlçe Başkanlıkları tarafından Şifa Mahallesi’nde basın açıklaması düzenlendi. AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, MHP Tuzla İlçe Başkanı M.Volkan Beşiroğlu, Büyük Birlik Partisi Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, AK Parti Tuzla Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldızcı, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları, Filistin’e destek içeren dövizler ile birlik ve beraberlik mesajı veren vatandaşlar, İsrail’in katliamını lanetledi. Basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Filistin Ümmetindir
Basın açıklamasında ilk sözü AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak aldı. Durak, “Bugün burada bir manevi günün huzurunu yaşarken aynı zamanda da bir hüznü, hem insani hem de vicdani olarak bir kahrı da yaşıyoruz. Bugün Filistin’deki kardeşlerimizin acısını en derinden yaşıyoruz. 1.500 yıl önce Peygamber Efendimiz (SAV)in Miraç’a çıktığı kutsal şehir Kudüs, bugün kan ağlıyor. Kudüs, katil ve emperyalistlerin elinde kan ağlıyorsa bu en başta ümmetin sorunudur. Bugün biz burada elimizden, dilimizden geldiği kadar bunun hesabını sorabilmek için küçücük bir haykırış yapıyoruz ama bütün dünyada Müslümanlar’ın vazgeçemeyeceği bir şehirdir Kudüs. Buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Özellikle yarın Cumhurbaşkanımız ile Yenikapı’da Kudüs’ün hesabını sormak için haykırışa geçeceğiz. Filistin Müslümanlarındır, Filistin Ümmetindir. Elbette ki İsrail ve yandaşı ABD bunun hesabını eninde sonunda verecektir. Tüm katılanlara teşekkür ediyor, yarın Yenikapı’da gerçekleştireceğimiz mitinge hepinizi davet ediyorum” dedi. 

Kudüs, İsrail’in Başkenti Olmayacaktır
MHP Tuzla İlçe Başkanı M. Volkan Beşiroğlu da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “ABD Başkanı Trump’ın 6 Aralık 2017 tarihinde tek taraflı olarak Kudüs’ü İsral’in başkenti ilan etmesi, bölgesel huzura telafisi çok zor bir tahribat vermiştir. Kudüs; kutsallığın mekanı kutlu hatıra ve haysiyetin manevi membaıdır. Kudüs ilk kıblemizin iffet, irade ve istiklal sancağıdır. İsrail askerleri salı günü Gazze sınırında bulunan, karara meşru tepkisini koyan Filistinli kardeşlerimizin üzerine ateş açarak 63 kişinin şehit olmasına 3000 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.
İsrail, Gazze’de insanlık suçu işlemiştir. Trump uluslar arası hukuku hiçe saymıştır, mazlumların kanı eline bulaşmıştır. Kudüs, İsrail’in başkenti olmayacaktır. Buna hem tarih hem de inancımız miras ve kadim hakları müsaade etmeyecektir. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslar arası hukuk açısından yok hükmündedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak İsrail’in caniliğini nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz, hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz” 

Acımasız Saldırılar, Müslümanlığa Karşı Yapılan Soykırımdır
Büyük Birlik Partisi Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin de basın açıklamasında, “Maalesef ümmet coğrafyalarımızın bir çok yerinde zulüm, kan ve gözyaşı dökülüyor. Komşumuz Suriye’de yaşanan kanlı eylemlerle hayatını kaybeden masumların acılarını daha kalplerimizde dindirememişken İsrail’in her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’a girmemize bir gün kala yapmış olduğu bu korkunç katliamla bir kez daha yüreklerimiz acı ve hüzünle doldu. Yapılan bu katliamla İsrail bir kez daha dünya barışına karşı zalim bir ülke olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış oldu. Filistin’e karşı gerçekleştirilen bu acımasız saldırılar Müslümanlığa karşı yapılan soykırımdır. İslamiyet’e karşı yapılan bu soykırımlara İslamiyet’i koruyucu ülkelerinden biri olarak sessiz kalmadık, kalmayacağız.
Büyük Birlik Partisi Tuzla İlçe Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına Gazze’de katledilen 62 Filistinli kardeşimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Yaralı kardeşlerimizin şifa bulmaları için Yüce Rabbime dualar ediyoruz.” dedi. 

Filistin, İslam’ın Bayrağıdır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da İsrail’in 1940’lı yıllarda terör örgütü olarak ortaya çıktığını vurguladı. Filistin’in İslam bayrağını taşıdığını belirten Başkan Yazıcı, “İsrail’in zulmüne karşı İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali her yerde sesimizi çıkartmalıyız. İsrail diye bir devletin varlığını asla kabul etmediğimizi her yerde haykırmalıyız. İsrail 1940’lı yıllarda terör örgütü olarak ortaya çıkmıştır. Kimse sahip çıkmadı gibi görünür ama el altından çok fazla destekler alan, daha sonra ilk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olan zat özellikle de söylüyorum ki bir terör örgütü lideridir. Batı devletleri İsrail’i özellikle de bu coğrafyaya, kalbimizin tam ortasına saplamışlardır. Eline bütün imkanları ve teknolojik silahları vererek bu coğrafyaya, kanımızın ve kalbimizin en ortasına saplayan batı devletinin yaptıkları sadece Kudüs’ü başkent olarak ilan etmek değil bizim bu coğrafyadaki huzurumuzu kaçırmak, yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi yok etmektir. Batıya karşı bizim 4 merkezimiz vardır. Bu dört merkezimiz Kahire, Bağdat, Şam ve İstanbul’dur. 3’ü düştü ama İstanbul’u düşürmedik. Filistin bayraktır. Filistin batıya karşı bir üstünlüktür. Batıya karşı Filistin bir manevi güçtür ve İslam’ın bayrağı olan bir yerin düşmesinin ne anlama geldiği sizlerin de malumudur. Filistinli kardeşlerimizin kendi imkanları dahilinde gösterdikleri mücadeleyi belki biz kalben, bedenen, maddi ve manevi dünyanın her yerinde bu mücadeleyi gösterirsek, Ortadoğu İsrail’e dar gelecektir. Allah’ın izniyle biz bunu kazanacak güçteyiz, sadece birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Şehit düşen bütün Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, onları haklı mücadelesinde başarılı kılsın diyorum” şeklinde konuştu.