Haberler

Haberler

Nihat Hatipoğlu, Tuzla Belediyesi Ramazan Etkinlikleri’nde İlçe Halkıyla Buluştu

z21.05.2018

İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Tuzla Belediyesi Ramazan etkinliklerinde ilçe halkıyla söyleşide buluştu. Hatipoğlu, “Bu ayın fırsatlarını çok iyi değerlendirmek ve bu aydaki özel ibadetleri çoğaltmak lazım” dedi.
Tuzla Belediyesi’nin gerçekleştirdiği programlarla Tuzla’da Ramazan dolu dolu yaşanıyor. Tuzla Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda devam ediyor. Çocuklara yönelik etkinlikler ile başlayan Ramazan etkinlikleri, şairler, sanatçılar, yazarlar ve ilahiyatçıların katıldığı programlar ile devam ediyor. İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da Ramazan’ın 5. gününde Tuzlalılar ile söyleşi programında bir araya geldi.

Ramazan Ayını İyi Değerlendirelim
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayını ibadetler ile değerlendirmenin önemine vurgu yaptı. Hatipoğlu, “Ramazan ayının fırsatlarını çok iyi değerlendirmek ve bu aydaki özel ibadetleri çoğaltmak lazım. Şimdi teravih namazı var, gücümüz yettiğince teravihlere devam etmek lazım. Gücümüz yettiğince teravihi kılmaya çalışalım. Cemaatle kılınsa daha iyi olmazsa evinizde tek tek kılarsınız. Sahura kalktığınızda teheccüd namazı kılmanız iyidir. Teheccüd namazı namazların içinde farzlardan sonra en önemli namazdır. Çünkü teheccüd namazında gece uykudan kalkıyorsun, kendini toparlıyorsun, namazı kılıyorsun. Bu çok kıymetli bir namaz, meleklerin şahit olduğu namazdır. 2 rekat, 4 rekat, 6 rekat, ne kadar kılabilirsen ama en az 2 rekat kılınmalı. Teheccüdün şartı uykudan uyanacaksın, sahur ezanından önce kılacaksın. Sahur ezanı okundu mu artık daha teheccüd namazı kılamazsın. Peki, uyumak şart mı? Evet. Çünkü önemli olan uykuyu kırmak. “Allah’ım niyet ettim teheccüd namazı kılmaya” diyerek kılarsak bunun Allah katında kıymeti çoktur. İbadetler içinde en kıymetli olan ibadet, insanlar uykudayken yapılan ibadettir.”

Size Tavsiyem Allah’ı Bol Bol Zikredelim
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Size âcizane tavsiyem bol bol Allah’ı zikredelim. Allah’ın 99 isminden daha güzel zikir olamaz. Esmaül Hüsna’yı alın, onu okuyun. Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı. 99 ismi günde en az 5 kez okuyun. En güzel isimler Allah’a aittir. Allah’ı bu isimlerle anın, Kuran-ı Kerim öyle diyor”
İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, programda vatandaşların sorularını da cevaplandırdı. Söyleşiye katılan vatandaşlar, Ramazan ayı etkinlikleri için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.