Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Dünya Kadın Hakları Günü’nde Bilim Kadınları Sergisi Düzenledi

z05.12.2018

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde "Bilim Kadınları Sergisi" düzenledi. “Bilime Kadın Eli Değerse” isimli sergide 12 bilim kadınının hayat hikayeleri, kız öğrenciler tarafından canlandırıldı.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde kadınların bilimsel çalışmalarını destekleyen, başarılı kadınları rol model olarak tanıtan bir sergi düzenledi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin kız kursiyerleri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve 11 bilim kadınının hayat hikayelerini canlandırdı. Bilimsel materyallerin sergilendiği programda “Bilime Kadın Eli Değerse” isimli resim sergisinin açılışı da İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy tarafından gerçekleştirildi. Doç. Dr. Burcu Özsoy, öğrencilerin hayat hikayesini canlandıran sürprizi ile duygusal anlar yaşadı.
İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy, sergide bilim kadınlarına verilen değer için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri kursiyerlerine teşekkür etti.