Haberler

Haberler

Tuzla, “Gönüllüleri”yle Büyüyor

z06.12.2018

Tuzla’nın gönüllüleriyle buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İnsan olarak içinde yaşadığımız topluma, millete karşı büyük vebal ve sorumluluk altındayız. Birlik ve beraberliğimiz bizi her zaman güçlü kılar. Gönüllülük ruhunun, paylaşmanın, yardım etmenin ve yardımseverliğin artması için tüm imkanlarımızı sağlıyoruz” measjı verdi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü yemeğinde Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu, Sivil Toplum Kuruluşları ve Okul Aile Birlikleri’nde görev alan gönüllüler bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemek, Tuzla Belediyesi’nin gönüllü katılımla gönüllü hizmetle gerçekleştirilen projelerini konu edinen sinevizyon gösterimi ile başladı.

Yaptığımız İşlere Gönlümüzü Koyuyoruz
Tuzla Sinoplular Derneği Başkan Yardımcısı Selma Özışık’ın gönüllülük konulu konuşmasının ardından Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir söz aldı. Gönüllülerin projelerine her daim destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür eden Özdemir, “Gönüllü olmak için gerekli olan tek şey istek, çaba ve yaptığınız işe inanmak. Büyük işler yapmaya, dünyayı kurtarmaya da gerek yok. Küçük şeyleri sevgiyle yapalım, insanlığa hizmet ederken yaptığımız işlere gönlümüzü koyalım yeter. Tuzla’da göreve başladığı günden beri her zaman sivil toplum kuruluşlarına yardımda bulunan, gönüllülerin projelerine destek veren Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı’ya teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

Tuzla’da Gönüllü Sayısı Her Gün Artıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla’da gönüllü sayısının her gün artarak büyüdüğüne dikkat çekti. Gönüllüler Günü’nde bu nedenle 2 organizasyon düzenlediklerini belirten Dr. Fatma Yazıcı, “5 Aralık Dünya Gönüllüler sebebiyle her sene yaptığımız gibi bu sene de bir program yapalım diye masaya oturduğumuzda baktık ki artık bir programda bir salona sığmayacak kadar çok gönüllümüz olmuş. Bu nedenle dün Gönül Elleri Çarşımızın gönüllü hanımlarıyla bir program yaptık ve bugün de diğer gönüllülerimizle birlikte bir program yapıyoruz. Bu kadar çok gönüllünün Tuzla’ya katkı sağlıyor olması bizi gerçekten çok memnun etti. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tuzla’da gönüllülerin güç birliğiyle güzel işlerin başarıldığını vurgulayan Dr. Fatma Yazıcı, “Gönüllülük faaliyetleri, dünya genelinde de çok önemsenen faaliyetlerdir. Gönüllülüğün, toplumun bir basamak daha yukarı çıkması açısından çok önemli olduğu, her zaman önlerinin açılması düşünülmüştür. Biz de böyle yapmaya gayret ediyoruz. Yetenekleriyle ülkemiz, milletimiz adına fayda sağlamak için her birinizin çok değişik alanlarda gönüllülük faaliyetleri yaptığını biliyoruz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” medeniyetinden gelen bir toplum olarak hep birlikte bu sorumluluğu yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Topluma değer katmak adına bu sorumluluğu birlikte yapmış olmaktan ve bu dayanışmayı Tuzla’da sergilemiş olmaktan da ayrıca çok mutluyuz. Çünkü gönüllülük faaliyetlerinde dirsek teması ve birlikte bir şeyleri başarmak için güçlerimizi paylaşmak, birbirimizi desteklemek zorundayız. Bu bakımdan da bir yemekle bir araya gelmeyi uygun gördük. Gönüllülük faaliyetlerinde sorunlarımızı birlikte konuşmayı ve bu sorunları birlikte gidermek adına güçlerimizi birleştirmeyi çok uygun görüyoruz. Tuzla Belediyesi de her türlü gönüllülük faaliyetinde bizim önümüzü açıyor, yardımcı oluyor. Bir gönüllü olarak onlara da çok teşekkür ediyorum. Gönüllüler gününüzü kutluyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Yazıcı, Gönüllülere Teşekkür Etti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da yaptığı konuşmada gönüllülere teşekkür ederek günlerini kutladı. Başkan Yazıcı, “Burada kardeşliğimizi, dostluğumuzu değiştirmek zorundayız. Bulunduğunuz derneklerde, sivil toplum kuruluşlarında kimsenin rengine, diline, dinine, görgüsüne, fikrine, zikrine, mezhebine, meşrebine bakmadan gönüllü olarak görev yapıyorsunuz. Biz insanı insan olarak seviyoruz. Özellikle de insana insanca yaklaşabilmenin hassasiyetini, nezaket ve letafetini kadınların gönüllülüğü esasıyla sürdürüyoruz. Engelliye, kimsesize, yetime, kardeşine, komşusuna, nereden bakarsak bakalım bir insan olarak içinde yaşadığımız topluma, millete karşı büyük vebal ve sorumluluk altındayız. Bunu başardığımız anda birlik ve beraberliğimiz bizi güçlü kılar. Gönüllülük ruhunun, paylaşmanın, yardım etmenin ve yardımseverliğin artması için tüm imkanlarımızı sağlıyoruz. Açlıktan ölen bir kişinin bizde ne kadar yükümlülüğü var? Gece yattığımızda soğukta kalan birisi var mı? Yapabileceğim bir şey var mı? Bunda benim payım var mı, bunu kurtarabilir miydim? İşte bu soruları kendimize sorarsak Tuzla’da her şeyi başarmış ve bunu da bir virüs, bir hastalık gibi dünyaya yayarsak çok büyük bir iş başarmış oluruz. Gönüllülük ruhu katılmayan işler başarıya zor ulaşır. Tüm gönüllülerin gönüllüler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, yemeğe katılan gönüllü kadınlara günün anısına karanfil hediye ederek gönüllüler gününü kutladı.