Haberler

Haberler

Tuzla’da 53.000 Öğrenci Yarıyıl Tatiline Çıktı

z18.01.2019

Tuzla’da 2018/2019 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, Oruç Reis İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Tuzla’da 53.000 öğrenci, yarıyıl tatiline çıktı.
Oruç Reis İlkokulu’nda düzenlenen törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı  Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler  katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından selamlama konuşmasını Oruç Reis İlkokulu Müdürü Ahmet Karakaş yaptı.

Alireisoğlu, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, törende yaptığı konuşmada ilçede eğitime verdiği destek için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Öğrencilere seslenen Alireisoğlu, “Bugün Tuzla’da 53.000 öğrencimiz tüm ülkede olduğu gibi karnelerine kavuşuyorlar. Sevgili öğrenciler, karne eksiğimizi ve nerede daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteren çok güzel bir işarettir. ” dedi.

Geleceğe Umutla Bakabilmek İçin Eğitime Önem Vermeliyiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında “Ülke ve millet olarak geleceğe çok daha umutla bakabilmek için eğitime çok önem vermek zorundayız” vurgusunda bulundu. Konuşmasında 3 farklı gruba hitap eden Başkan Yazıcı, “Global düşünüp gelecekteki yerimizi alabilmek için yerelde uygulamanın da yolunu bulduk. Okullarımızın fiziki şartları dahil olmak üzere öğrencilerimizin geleceğe umutla bakabilmesi için eğitim materyallerinden istihdamına kadar her konuda hizmet verdik. Tuzla’yı bize emanet eden değerli veliler ve vatandaşlarımızın bize Tuzla’nın geleceğini de emanet ettiğini ve bu emanete hakkı ile hizmet edebilmek için gerekli adımları şimdiden atmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Gençliğimizi ne kadar iyi eğitirsek, çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi donanımlı kılarsak geleceğimiz o kadar garanti ve o kadar da güzel olacaktır. Yoksa Türkiye’yi, İstanbul’u, Tuzla’yı altın da kaplasak eğer geleceğe hiçbir yatırım yapmazsak bunun bir anlamı yoktur” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının devamında öğretmenlere şu şekilde seslendi: “Sevgili öğretmenlerimize en kıymetli varlıklarımızı emanet ettik. Bir insana yapılabilecek en büyük iyilik ona aklını kullanmayı öğretmektir. Öğretmenlerimiz bizlere nasıl öğrettiyse sizler de şimdi sevgili yavrularımıza aklını kullanmayı öğretiyorsunuz. Gelecekte her şey ile mücadele edebilecek donanıma ve kabiliyete sahip bir organizma, kişilik, birey olduğunu ve geleceğe daha umutla bakacak olan varlığımız olduğunu daima hatırlatın. Sürekli sorgulamayı öğretin, sorgulayan bir nesil her zaman geleceğe dair bizim daha da umutla bakmamızı sağlayacaktır”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın velilere hitap ettiği kısımda ise “Sevgili veliler, çocuklar tatilde bırakın istediklerini okusunlar, tatil yapsınlar ama merak ettirin, merak ettiklerine cevap bulmaya çalışın. Cevap bulamadıklarını okulda bulsun. Sorgulamayan bir çocuğun geleceğinde kafasında her zaman soru işareti kalır.” ifadesini kullandı.

Sevdiğiniz Kitapları Okuyun
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da konuşmasında öğrencilerden yarıyıl tatilinde boş vakitlerini dinlenerek, oyun oynayarak ve kitap okuyarak geçirmelerini istedi. Kaymakam Akça, “Kitap okuyun.  Ders çalışma baskısıyla veya ders çalışma, ödev stresiyle okumayın. Sevdiğiniz kitapları okuyun, sevdiğiniz için okuyun. Sevdiğiniz kitapları okuduğunuzda da çok mutlu olduğunuzu göreceksiniz” dedi.  
Velilere de seslenen Kaymakam Akça, “Bugün öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Dönem içindeki çalışmalarını karnelerinde göreceksiniz. İşi sıkı tutan öğrenciler zaten karnelerinde başarılı not alacaklar ama bazen o karnelerden arzu etmediğiniz notları görebilirsiniz. İşte o arzu etmediğiniz notları gördüğünüzde o notlar daha iyiye nasıl yükselir, daha iyiye nasıl dönüşür noktasında öğrencilerimizle yetişkin bireyler gibi konuşup onun tepkilerini almak durumundayız. Hiçbir karne notu öğrencimizin kendisinden daha değerli, daha kıymetli değildir. Evlatlarımız bizlerin ve sizlerin gözbebeğidir. Bunları hiçbir zaman unutmayın” şeklinde konuştu.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, törenin ardından sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.