Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Yeşilay, Teknoloji Bağımlılığı Semineri Düzenledi

z14.02.2019

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Yeşilay Tuzla Şube Başkanı Tülin Sayın, Psikoterapist Ahmet Kara, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Psikoterapist Ahmet Kara, özellikle çocukların ilgi alanların ebeveyn takibinde olması gerektiğini vurguladı. Kara, “İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de sadece yetişkinler için değil çocuklar için de oluşturduğu bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğurmaya devam ediyor. Öncelikle çocukların nelerle ilgilendikleri konusunda ebeveynler bilgi sahibi olmalıdır. Çocuklarıyla daha çok iletişimde olmak ve onların ilgi duydukları alanları takip etmek güven ortamı sağlıyor. Ailelerin denetim ve gözetimini de kolaylaştırıyor. Çocukların yaşlarına göre saatler, ilgilendikleri alanlar ve içeriklerle ilgili düzenlemeler de getirmeliyiz” dedi. 
Psikoterapist Ahmet Kara,  Teknoloji Bağımlılığı ile detaylı bilgi vererek Kadın Kent Gönüllüleri’nin sorularını da yanıtladı. Yeşilay Tuzla Şube Başkanı Tülin Sayın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllülerine teşekkür etti.