Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Büyüklerimizin Ailesinden Bir Parça Oldu

z19.03.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yaşlılara Saygı Haftası yemeğinde “Geçmişten gelen o birikimi, o tecrübeyi almadan geleceğe adım atamayız. Sizin bir evladınız, bu toplumun bir bireyi olarak siz değerli büyüklerimizin bilgi ve birikiminden, tecrübelerinizden faydalanmadan bir şey başarmamız mümkün değildir” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaşlılara Saygı Haftası’nda ilçemizde yaşayan büyüklerimizi bir araya getirdi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Yaşlılara Saygı Haftası yemeğine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ev sahipliği yaptı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu ve Kadın Kent Gönüllüleri, Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi sakinleri ve Tuzlalı büyüklerimizi yemekte buluşturdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın annesi Türkan Yazıcı ve babası İmdat Yazıcı da yemeğe katıldı.

Büyüklerimizin Yalnız Olmadıklarını Hissettiriyoruz
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir yemekte yaptığı selamlama konuşmasında büyüklerimizi yalnız bırakmadıklarını söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya büyüklerimiz için yaptığı hizmetler için teşekkür eden Özdemir, “Büyüklerimize yapacağımız her türlü yardım; dini, ahlaki, vicdani ve milli görevimizdir. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Yaşlanan bir yaşlı olmaktansa yaşlanınca bile genç kalmasını, verimli, güzel işler yapabileceğimizi bilmeliyiz. Bu bağlamda Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya çınarlarımız için yaptığı hizmetler için teşekkür ederiz. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Yaşlılar Komisyonu ve Yaşlılar Merkezimizle büyüklerimizin her zaman yanındayız. Belediye Başkanımız, değerli eşi ve komisyon üyelerimizle birlikte büyüklerimizi ziyaret ederek yalnız olmadıklarını, her zaman arkalarında olduklarımızı hissettiriyoruz” şeklinde konuştu.  

Tuzla, 10 Yılda Dev Adımlarla İlerliyor
Tuzla’nın ilk müzik ve resim öğretmeni Sevin Erel de yemekte yaptığı konuşmada Tuzla’nın dünü ve bugününü değerlendirdi. Erel, “Tuzlamız son 10 senede o kadar dev adımlarla ilerliyor ki gerçekten takdire şayan. Bütün ilçeleri geçmiş durumda. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Üyesi ve Yaşlılar Merkezi sakinlerden 93 yaşındaki yazar Neriman Ertem de “Yılların İzleri” isimli şiiri ile programa renk kattı.

Büyüklerimizin Bilgi, Birikim ve Tecrübesinden Faydalanıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, büyüklerimizin tecrübesine her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi. Büyüklerimizi gençlerle buluşturarak bu paylaşımı arttırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Geçmişten gelen o birikimi, o tecrübeyi almadan geleceğe adım atamayız. Sizin bir evladınız, bu toplumun bir bireyi olarak siz değerli büyüklerimizin bilgi ve birikiminden, tecrübelerinizden faydalanmadan bir şey başarmamız mümkün değildir. Tüm hizmetlerimizde aileyi güçlendirmeyi, aile bağlarını iyi tutmayı öncelik edindik ve bu şekilde toplumun tamamını kapsamaya çalıştık. Sizi 1 yıldaki 1 haftada değil her zaman kalbimizde hissettik. Yaşlılar Merkezi’mizi kurduk. Bakıma Muhtaç Yaşlılar ve Alzheimer Merkezi yapacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin büyüklerine daha yakın olmasını sağlamak için sizinle buluşturarak tecrübelerinizden faydalanmasını istedik. Gönüllülük ruhu ile başka insanları için çalışan insanları bir araya topladık. Tuzla’da herkesin mutluluğu için çalışıyoruz. Siz değerli büyüklerimizin mutluluğu için de komisyonumuz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere desteğiniz ve dualarınız için teşekkür ederiz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, programa katılan büyüklerimize karanfil hediye ederek haftalarını kutladı.