Haberler

Haberler

Tuzla’da YKS Öncesi Boğaz Turu Geleneği Bu Yıl da Devam Ediyor

z21.03.2019

Tuzla Belediyesi, YKS başvurusunu gerçekleştiren lise son sınıf öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da Boğaz Gezisi düzenliyor. Tuzlalı 2.278 öğrenci, bu yıl 5.si düzenlenen Geleneksel YKS öncesi Boğaz Turu’na katılarak stres attı.
Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonuyla öğrencilere desteğini sürdürüyor. Başkan Yazıcı, YKS adaylarına geleneksel hale getirdiği İstanbul Boğazı turunu bu yıl da sürdürüyor. Gençler sınav stresinden uzaklaşarak keyifli bir gün yaşamanın tadını çıkarıyor. Öğrenciler, okullarından Tuzla Belediyesi otobüsleriyle alınıp Üsküdar Limanı’na götürülüyor. Buradan gemilere binen öğrenciler, doğa ve tarihle iç içe keyifli bir yolculuk yaşıyor. Öğrenciler, turun ardından yine Tuzla Belediyesi’nin otobüsleriyle okullarına bırakılıyor.  
4 grup halinde düzenlenen Boğaz Turu’na YKS başvurusunu gerçekleştiren Kaşif Kalkavan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Toki Yahya Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tuzla IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tuzla Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Mahir İz İmam Hatip Anadolu Lisesi, Tuğrul Bey Anadolu Lisesi, Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi, Tuzla Anadolu Lisesi, Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi, Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Orhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İTOBS Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden toplam 2.278 öğrenci katılıyor. 4 güne yayılan boğaz turlarına Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Birkan Onat ve okul müdürleri de katılıyor.
Geziye katılan öğrenciler, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.