Haberler

Haberler

Tuzla’dan Anadolu’ya Bingöllüler Gecesi’nde Gelenekler Yaşatıldı

z24.03.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’dan Anadolu’ya Bingöllüler Gecesi’nde “Tuzla’da tüm derneklerle birlik ve beraberliğimizi güçlendirme gayreti, çabası içerisindeyiz. Her birimiz kim oluyorsak olalım birlikte bir anlam ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Bingöllüler Gecesi, 23 Mart 2019 Cumartesi günü Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcileri Bingöllüler ile gecede buluştu. Yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde eğlenen Bingöllüler, Kalo oyununda memleketin geleneksel eğlencesinin keyfini çıkardı. 

Bingöllüler, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Bingöllüler Platformu adına söz alan Serdar Tektaş, geceye ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve katılan hemşehrilerine teşekkür etti. Tektaş, “Bu özel gecenin oluşturmasında bizden desteğini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Tuzla Bingöller Platformu’nda yer alan dernek temsilcileri adına en içten dileklerimle teşekkür ederim” dedi. 

Kim Olursak Olalım, Birlikte Bir Anlam İfade Ediyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Birlik ve beraberliğe verdiği önemi dile getiren Başkan Yazıcı, “Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu ve Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda yegane amacımız geçmişten gelen gelenek, görenek ve anneannelerimizi geleceğe taşıyabilmektir. İstanbul gibi bir metropolde dayanışmayı, birliği ve beraberliği sağlayan tüm dernek başkanlarına ve buna önem veren dernek yönetimlerine, buna destek veren bütün üyelere yürekten teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Tuzla’da birlikte yaşıyoruz, ülkemizde birlikte yaşıyoruz. Nereden gelirsek gelelim, hangi kökenden, mezhep olursak olalım hepimiz insanız. Hangi malla, mülkle, neyle geliyorsak gelelim insanı insan yapan değerleri yitirdikten sonra gerisinin hiçbir önemi anlamı yoktur. Tuzla’da tüm derneklerle birlik ve beraberliğimizi güçlendirme gayreti, çabası içerisindeyiz. Her birimiz kim oluyorsak olalım birlikte bir anlam ifade ediyoruz. Tuzla’da yaptıklarımızı anlatmak saatler sürer ama insanları birleştirebilmek, insanlarla birlikte olabilmek ve insanlara saygı duyabilmek, herkesin şahsiyetine, kişiliğine, geleneklerine, göreneklerine saygılı olabilmeyi işin en önemli kısmı olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
Tuzla’dan Anadolu’ya Bingöllüler Gecesi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Bingöllüler’in birlikte çektiği halay ile sona erdi.