Haberler

Haberler

Tuzla’da İlk Ders Zili Bugün Çaldı

z09.09.2019

Tuzla’da 56.265 öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim dönemi maratonuna başladı.
Yeni eğitim öğretim dönemi açılış programı Dede Korkut Ortaokulu’nda gerçekleşti. Düzenlenen açılış programına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, şube müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende çocuklardan yoğun ilgi gören Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yapmış olduğu konuşmada “ Geleceğimizin teminatı sevgili gençler yeni eğitim öğretim dönemimiz hayırlı olsun. Her zaman olduğu gibi şuna dikkat çekmek istiyorum; değil Tuzla’yı tüm ülkeyi altın kaplasak eğer  insana yatırım yapmazsak hiçbir anlamı olmaz. İnsan yetiştirme ülkemiz ve milletimiz adına kıymetli olduğu gibi ilçemiz için de çok kıymetlidir. İlçemizde aileyi temel alıyoruz. Aile içerisinde özellikle çocuklarımız, anne baba için ne kadar kıymetli ise toplum için de o kadar kıymetlidir. Biz inanıyoruz ki eğer aile dağılırsa, toplum dağılır. Ailenin geleceğe bakış açısı çocuğuyla beraber olur. Anne babalar geçmişten aldığı bilgi birikimini çocuklarına aktararak çocuklarının gelecekte başarılı ve topluma faydalı olmasını ister. Çocuklarımız için aynı şeyleri bizim de düşündüğümüzü unutmayın. Sizin bu emanetinizi alan sevgili öğretmenlerimizin, bizim ve bütün kamunun çok büyük bir görevi var. Emanetinizi en iyi şekilde alıp 2019 -2020 eğitim yılının çok iyi bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Öğretmenlerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Tören sonrası Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman öğrencileri  sınıflarında ziyaret ederek öğrencilerin ilk gün heyecanlarına ortak oldular.
“Eğitim Kenti Tuzla” sloganı ile eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalarla gençlerimizi geleceğe hazırlayan Tuzla Belediyesi, yaz dönemi boyunca sürdürdüğü boya- badana, bakım-onarım temizlik işlemlerinin yanı sıra etkinlik ve spor alanlarının oluşmasına da katkı sağlıyor. Tuzla Belediyesi’nin yapımına katkı sağladığı Dede korkut Ortaokulu Spor Kompleksinin açılışı 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış programından sonra yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.