Haberler

Haberler

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

z03.12.2019

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından 3 Aralık Farkındalık Günü kapsamında 9.Geleneksel “Engellerimiz Engel Değil” Gösterisi düzenlendi. Etkinliğe Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu katıldı.
Etkinliğin hazırlık aşamasından programın gerçekleştiği güne kadar Gönül Elleri Çarşısı özel çocukları aylarca süren bir hazırlık aşamasında emek harcadılar. Aylarca süren hazırlık aşamasından sonra özel çocuklar sahnede keyifle izlenen ve unutulmayan bir gösteri düzenlediler.
Kültür sanat etkinlikleriyle beraber tiyatro, halk oyunları, sahne sanatları, spor eğitimleri alan Gönül Elleri Çarşısı özel çocukları yaşama sevinci ve azim dolu hikayelerini bugün sahnede duygulu gözlerle kendilerini izleyen aileleri ve misafirlerle paylaştılar.
Programda konuşma yapan Tuzla Kaymakamı Ali Akça; "Bugün BM aldığı kararla 3 Aralık dünyada kutlanıyor. Gönül Elleri işbirliğinde bu güzel program düzenlenmiş. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Toplumu oluşturan insanlar bakımından farklı farklı özelliklerimiz var. İşte kimimiz çocuğuz kimimiz genç, kimimiz yaşlı, kimimiz şişman kimimiz zayıf veya kimimiz kadın kimimiz erkek ama bütün farklılıkların ötesinde hepimiz insanız. Ve insan olarak içinde bulunduğumuz topluma karşı yükümlülüklerimiz var. İçinde bulunduğumuz toplumdan almamız gereken haklarımız var. Peki özel çocuklarımız ait olduğu topluma ne verir. Özel çocuklardan bir yavrumuz belediye başkanımıza aaaaa Şadi dedi! İşte bu özel çocuklar saf sevgiyi verir ve çok kıymetlidir. İnsan ilişkilerinde sevgiye merhameti bizlere hatırlatır. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Tüm özel insanlarımızın 3 Aralık günü kutlu olsun” dedi.
Programda konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “ Bir güne sığdırılmayacak kadar önemli bir gün, özel çocukların sosyal hayata katılması bakımından, çocuklarımızın gelişimine destek olmak için elimizden geleni yaptık. İlçe Milli Eğitim, Büyükşehir, Özel okulların yaptığı çalışmalar özel çocuklara gönlünü açan bütün gönüllü beyefendi ve hanım efendilere Tuzla halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle gönüllülük ruhuyla çalışan kişilere de teşekkür ediyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Her tür fiziksel engel aşılır ama gönüldeki ve fikirdeki engellerin çözümü daha zordur. Tuzladaki çocukların hiç bir engelle karşılaşmaması için gönüllü olarak çalışan bu kuruluşlarda görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağım. Özellikle yardım meleği gibi her olaya koşan hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Toplumun gerçek mimarı kadındır. Sizlere hizmet etme fırsatını veren Rabbime şükrediyorum,” diyerek konuşmasını tamamladı.
Programa katılan ve konuşma yapan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu ise konuşmasında; "İlçemizde 687 engelli öğrencimiz var. Aynı şekilde 808 kaynaştırma öğrencimiz var. Okula gelemeyen özel eğitim alan öğrencimiz 21 kişi. Bu aşamada Tuzla Belediyesi ile işbirliğimiz var. Özel çocuklarımızı öğrencisi oldukları okullarına taşıyoruz. Tuzlada 10 özel eğitim ve rehabilitasyon kursumuz bulunmaktadır. Diğer ilçelere göre daha farklı konumdayız. Anne babalar ve bizim için büyük bir çalışma alanına sahibiz. Çalışma sahamız ve çabalarımız belki küçük bir fincan yapıyor ama bizim için başarı kaynağı. İçimizdeki özel çocuklarımıza yaptığımız yardım ne kadar çok ise desteklerimiz de o kadar fazla olmalıdır. Tuzla Belediyesinin güçlü çalışmalarına ve Gönül Ellerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Programa farklı gösterileri ile katılan özel çocuklarımız birbirinden farklı gösterilerde hünerlerini sergiledi. Programa; İSEM, Anadolu Müzik Grubu, Gönül Elleri Çarşısı Müzik Grubu, Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu, Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu, Gönül Elleri Çarşısı halkoyunları, müzik ve tiyatro grupları katıldı. Özel Kardeş Rehabilitasyon Merkezinden iki öğrencimiz şiir okuyarak programa renk kattılar. Emek, alın teri ve sevgiyle hazırlanan programda özel çocuklar müzik, halk oyunları, spor gösterisi ve tiyatro gösterileri yaparak izleyenlerden tam not aldılar. Rotary İşitme Engelliler Okulu öğrencileri işaret diliyle koro gösterisini gerçekleştirdiler.
İşaret dili ile alkışların farkındalığı gülümsemeye çevirdiği anlarda salonda bulunan izleyiciler sahnedeki özel çocuklarımızı coşkuyla alkışladılar. Salondaki izleyicilerin keyifli dakikalar geçirdiği program sonrasında bugüne özel bir kokteyl düzenlendi. Program fotoğraf çekimi ve gönül elleri çarşısında eğitim gören özel çocukların protokole hediye takdimiyle sonlandı.