Haberler

Haberler

Sağlık Çalışanlarına Bayram Ziyareti

z26.05.2020

Tuzla Belediyesi COVID 19 ile mücadele kapsamında Ramazan Bayramı süresince de görevlerinin başında olan sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı.
COVID 19 sürecinde mobil mutfak ile Tuzla Devlet Hastanesinde sağlık çalışanları ve hasta yakınları için hizmet verdi. Ramazan Ayı ile birlikte aşevi çalışmalarına hız veren Tuzla Belediyesi, 65 yaş üstü büyükler ve sağlık çalışanları için Türkiye’nin en ünlü şef ve aşçılarını aşevi mutfağında bir araya getirdi. Tuzla Belediyesi Aşevi mutfağında bir araya gelen ünlü aşçı ve şeflerin özenle hazırladığı iftar menüsü, günlük olarak sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü büyüklere ulaştırıldı.  Son olarak Ramazan Bayramına özgü bir tatlı için mutfağa giren ünlü şefler ve aşçılar, bayram tatlılarını sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü büyüklerimiz için hazırladı.
Zorlu bir mücadele sürecinin sonunda normalleşme adımlarının atılmaya başlandığı döneme denk gelen Ramazan Bayramında da sağlık çalışanları ile bir araya gelen Tuzla Belediyesi, Tuzla Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Bugüne özel hazırlanan bayram çikolataları ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teşekkürlerini sunduğu mektupları da sağlık çalışanlarına iletildiği ziyarette, sürecin kahramanları olan sağlık çalışanlarına tüm vatandaşlar adına bir kez daha teşekkür edildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şehr-i Emin olarak şehrimizdeki mücadeleyi aralıksız sürdürerek süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bir doktor olarak da tüm sağlık çalışanlarının çabasını yakından takip ediyor ve ilçemizde alınması gereken tüm tedbir ve önlemleri uygulamaya özen gösteriyoruz. Zorlu bir süreç olan COVID 19 mücadelesi aynı zamanda bir psikolojik direnç mücadelesidir. Belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın gayreti ve vatandaşımızın kurallara uyması neticesinde ilçemizde COVID 19 mücadelesini güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Yaptığımız mücadeleler devam ederken sağlık çalışanlarımıza da gereken tüm desteği vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik.
Tuzla Belediyesi olarak, sağlık merkezleri, eczaneler, hastane ve poliklinikler rutin olarak dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sağlık çalışanlarımız için Türkiye’nin ünlü şef ve aşçılarıyla mutfağa girip özel tarifleri ile kendilerine sürpriz yapıp moral vermeye de çalışmayı ihmal etmedik. 
Önümüzdeki süreçte de yine bilim kurulu kararları gereğince alınan kararlara göre sağlık çalışanları ile tam bir uyum ve işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir süre daha evde kalarak süreci hep beraber yöneteceğiz. Başta sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nice bayramlarda yan yana olmak dileklerimle, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum ” dedi.
Birçok alanda COVID 19 mücadelesini sürdüren, Tuzla Belediyesi normalleşme sürecinde de tüm çalışmaları aynı kararlılıkla sürdürerek vatandaşlarımızın bir an evvel normalleşme sürecine dahil olması için gereken tüm tedbirleri almaya devam edecek.