Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.02.2017 - 019

z01.03.2017



T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.02.2017....

KARAR NO

 

....19....

 

KARARIN

KONUSU

Terk Edilmiş Araçlar Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden,

Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Salih ÇEVİK –  Derya BACACI -  İlker GÖKDEMİR -  Çiğdem ARSLAN-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI – Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– G.Hale Ö.COŞKUN – Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK- Necmettin BULUT – Maksut KARACA-’nın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

Rapor Tarihi              : 08.02.2017             

Rapor No                    : 2017/11                                                                            

Konu                          : Terk Edilmiş Araçlar Hk.      

KOMİSYON İNCELEMESİ :

İlçemizin çeşitli yerlerinde, yol kenarları ve boş araziler üzerinde uzun süredir hareketsiz vaziyette bulunan, terkedilmiş ve hurda görünümlü araçlar nedeni ile çevre ve görüntü kirliliği meydana gelmektedir. Ayrıca uyuşturucu madde kullanımları ve fuhuş amaçlı olarak bu araçların mesken tutulması, küçük yaştaki çocukların da içerisinde ve üzerinde oyun oynamaları gibi sebeplerle sağlık, huzur ve emniyet açısından sorunlar ortaya çıkmaktadır.

            5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun “Çevreyi Kirletme” başlıklı 41/6 maddesinde “Kullanılamaz hale gelen motorlu kara veya deniz araçlarını ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye ….. idari para cezası verilir. Bunların kaldırılmasına ilişkin masraf da kişiden ayrıca tahsil edilir.” hükmü belirtilmektedir. Bu hüküm gereği uygulama yapma görev ve yetkisi Belediye Zabıtasına aittir.

            03.08.2005 tarih ve 25895 R.G. sayılı, 296 sıra no’lu Milli Emlak Genel Tebliği’nin 1/b maddesinde “Trafikten men edilerek alıkonulan araçlar ile buluntu araçlar, resmi kurum veya özel otoparklarda muhafaza altına alınır” hükmü belirtilmektedir.

            Çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan, sağlık, huzur ve emniyet açısından da sakıncalı görülen kullanılamaz durumdaki araçların veya bunlara ait esas parçaların, bulundukları yerden kaldırılması sonrasında depolama amaçlı yararlanılabilecek Belediye’ye ait uygun bir alan bulunmamaktadır. Müdürlüğümüzce; belirtilen şekilde terk edilmiş durumdaki araçların, yapılacak Tebligat sonrasında bulundukları yerden kaldırılmaması halinde -taşıma ve otopark masrafları sahiplerince karşılanmak üzere- Belediye’nin imkânları ile kaldırılarak anlaşmalı bir Yeddi Emin otoparkına teslim edilmesi planlanmaktadır. Bu teslim sonrasında, araçların her türlü hukuki işlemlerinin Yeddi Emin otoparkı tarafından yürütülmesi öngörülmektedir.

            Çevre ve insan sağlığı ile huzur ve emniyetinin korunması açısından, kullanılamaz durumdaki araçların / esas parçalarının bulundukları yerden kaldırılması, mevzuatta belirtilen sürelerde depolanması ve sonrasında gerekli hukuki işlemlerinin yürütülmesi için uygun şartlarda bir Yeddi Emin otoparkı ile protokol imzalanması konusunda Müdürlüğümüzün yetkilendirilmesine ilişkin yazımızın Belediye Meclisine havale edilmesini arz ederim.. Şeklinde hazırlanan Zabıta Müdürlüğünün 26.01.2017 tarihli ve 174 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir.

 KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

         “Terk Edilmiş Araçlar ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Belediyeye mali bir yük getirilmemesi şartıyla protokol imzalanması hususunda müdürlüğün yetkilendirilmesine, Komisyonumuzca oybirliğiyle uygun görülmüştür.

           Meclisimizin Onayına Arz olunur.

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), Mehmet AL(Kom.Bşk.V), Bahrem KURUAĞAÇ(Rpr.), Önder POLATOĞLU(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

           K A R A R : “Terk Edilmiş Araçlar ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 08.02.2017 tarihli ve 2017/11 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Şubat Ay’ı Toplantılarının 08.02.2017 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı