Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.02.2017 - 22

z01.03.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.02.2017....

KARAR NO

 ...22....

KARARIN

KONUSU

Özel Harekat Personelinin Kullanacağı Kalıcı Polis Güvenlik Noktaları Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden,

Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Salih ÇEVİK –  Derya BACACI -  İlker GÖKDEMİR -  Çiğdem ARSLAN-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI – Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– G.Hale Ö.COŞKUN – Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK- Necmettin BULUT – Maksut KARACA-’nın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 08.02.2017             

Rapor No                   : 2017/14                                                                            

Konu                          : Özel Harekat Personelinin Kullanacağı

                                          Kalıcı Polis Güvenlik Noktaları Hk.      

     

            KOMİSYON İNCELEMESİ :

             İlgi:      27.01.2017 tarih ve 47909374-17050-E.2017012711504548032 sayılı İl Emniyet Müdürlüğü yazısı.

İlgi yazıda, son dönemlerde artan terör eylemleri ve buna karşın alınan emniyet tedbirleri kapsamında personelin kullanabileceği hizmet binalarına ihtiyaç duyulmuş olduğu, Pendik ilçesinde planlanan Kalıcı polis noktası konumu itibari ile Cumhurbaşkanımızın geçiş güzergahı üzerinde bulunması, Başbakanımızın ikametine yakın oluşu, Sultanbeyli, Sancaktepe ilçeleri gibi terör ve toplumsal olayların sıkça yaşandığı bölgelere kısa sürede intikal edilebilecek yol güzergahı üzerinde bulunması sebebi ile Özel Harekat personeli ve Çevik Kuvvet personelinin konuşlanacağı prefabrik yapılara ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.  Bu doğrultuda 2018 yılı yatırım programında yapılması planlanan Kalekol binası hizmet verinceye kadar, emniyet tedbirlerinin en kısa sürede alınabilmesi amacıyla, söz konusu arsa üzerine, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet personelinin kullanımına tahsis edilecek 3 adet prefabrik yapının İdaremizce yaptırılması talep edilmiştir.

            Söz konusu iş ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Diğer kuruluşlarla ilişkiler başlığı altında yer alan 75. madde (a) bendinde “Mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.” denilmektedir.

Yukarıda bahsi geçen işle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ile İdaremiz arasında protokol yapılması için Belediye Başkanı Sn. Dr. Şadi YAZICI’ya yetki verilmesi ve protokol gereklerinin yerine getirilmesi için Müdürlüğümüzce ihale işlemlerine başlanması hususunu makamınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim. Şeklinde hazırlanan Fen İşleri Müdürlüğünün 06.02.2017 tarihli ve 237 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir.

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

  “Özel Harekat Personelinin Kullanacağı Kalıcı Polis Güvenlik Noktaları ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliğiyle uygun görülmüştür.

            Meclisimizin Onayına Arz olunur.

 

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), Mehmet AL(Kom.Bşk.V), Bahrem KURUAĞAÇ(Rpr.), Önder POLATOĞLU(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

             K A R A R : “Özel Harekat Personelinin Kullanacağı Kalıcı Polis Güvenlik Noktaları ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 08.02.2017 tarihli ve 2017/14 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Şubat Ay’ı Toplantılarının 08.02.2017 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır. 

 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı