Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 07.04.2017 - 57

z25.04.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.04.2017....

KARAR NO

 ...57....


KARARIN

KONUSU

Protokol Yetkisi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden- Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ - Derya BACACI – İlker GÖKDEMİR – Soner BİBER- Salih ÇEVİK – Yakup YILMAZ-Çiğdem ARSLAN-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI –  Mehmet AL-İbrahim DENİZ-Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Nuri ÖZYAVUZ - Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– G.Hale Ö.COŞKUN - Mustafa SEVİM – Necmettin BULUT-Cengiz SUNAR-Gökhan ATABEK-Av.Hüseyin İLDAN—Cengiz GÜLOĞLU-Yücel TÜRK – Maksut KARACA- ’ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :
                                      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU 

Rapor Tarihi             : 05.04.2017             

Rapor No                  : 2017/28                                                                             

Konu                          : Protokol Yetkisi 

               KOMİSYON İNCELEMESİ :

-          İlgi     : 30.03.2017 tarih ve 2017/054 sayılı Türk Kızılayı Tuzla Şube Başkanlığı’nın yazısı 

      5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun, 14. Madde a) fıkrası “……. kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtları (Bu Kanunun 75 inci maddesinin son fıkrası, belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler tarafından, orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtları ile Devlete ait her derecedeki okul binalarının yapım, bakım ve onarımı ile tefrişinde uygulanmaz.); sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır.….”, 75.Madde c) fıkrası ”Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir” denilmektedir. Aynı Kanunun 38.Madde g)fıkrası uyarınca, ilgi yazıda belirtilen işbirliği kapsamında Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi YAZICI’ya Belediyemiz ile Türk Kızılayı Tuzla Şube Başkanlığı arasında protokol yapma yetkisi verilmek üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün 03.04.2017 tarihli ve 2346 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir. 

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ: 

           “Protokol Yetkisi ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür. 

             Meclismizin onayına arz olunur.

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye). 

            K A R A R : “Protokol Yetkisi ile ilgili Hukuk Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 05.04.2017 tarihli ve 2017/28 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Nisan Ay’ı Toplantılarının 07.04.2017 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.
 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

           Dr. Şadi YAZICI

          Belediye Başkanı