Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, “Çocuklarda Kış Hastalıkları” Konulu Seminer Düzenledi

z17.01.2018

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi,  kursiyer annelere yönelik “Çocuklarda Kış Hastalıkları” konulu seminer düzenledi.
Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen seminere Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öykü Özbörü Aşkan konuşmacı olarak katıldı. Seminer, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Emlak Konutları şubesinde gerçekleştirildi. Aşkan, özellikle kış aylarında artış gösteren çocuk hastalıklarının yanı sıra çocuk gelişimi hakkında anneleri bilgilendirdi.
Çocuk hastalıklarını önlemek için sıfır yaştan itibaren alınması gereken önlemler üzerinde duran Aşkan, anne sütünün bebeklerin ilk aşısı olduğunu belirterek, bebekleri ilk altı ay sadece anne sütü ile beslemenin öneminin altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Öykü Özbörü Aşkan,  anne sütü ile beslenen çocukların beslenmeyenlere kıyasla alerjik hastalıklara, obeziteye ve Tip 1, Tip 2 diyabete yakalanma oranlarının daha düşük olduğunu ifade etti. Çocuk gelişimi ve bu süreçte yapılması gerekenler konusunda da bilgi ve tecrübelerini annelerle paylaşan Aşkan, annelerin merak ettiği soruları yanıtladı.
Kursiyer anneler, çocuklarının sağlıklı gelişimi için seminer düzenleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Okan Üniversitesi Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.