Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması Düzenliyor

z16.04.2018

Tuzla Belediyesi, 19 Şubat-31 Mayıs Tarihleri arasında Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya ev sahipliği yapan Tuzla Belediyesi, okullarda atık yönetimi hakkında eğitimler de düzenliyor.
Tuzla Belediyesi tarafından sürdürülen Sıfır Atık projesi kapsamında Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması düzenleniyor. Tuzla Belediyesi tarafından çevre koruma bilincinin artması, ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında atık yönetimi ve geri dönüşüme farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışma, eğitimlerle de pekiştiriliyor. Tuzla Belediyesi tarafından okullarda sürdürülen atık yönetimi ve geri dönüşüm eğitimlerinde atıkların doğaya verdiği zarar, atıkların ayrı ayrı toplanmasının önemi ve geri dönüşümü sağlanan atıklar hakkında öğrenciler bilgilendiriliyor. 
Tuzla Belediyesi tarafından verilen eğitimlerde ambalaj atıkları, ambalaj atıklarının geri dönüşüm süreci, ambalaj atıklarının doğada yok oluş süreleri, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, atık piller, ömrünü tamamlamış lastik atıklar, inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kazanımı ile yeşil atıklar hakkında bilgi veriliyor.

En Değerli Ödül, Çevrenin Korunmasına Sağlayacağımız Katkı Olacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yarışmadaki en önemli ödülün çevrenin korunmasına sağlanacak katkı olacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “Bitkisel atık yağların doğaya gelişigüzel bırakılması veya lavaboya dökülmesi,  çevreye ciddi zararlar vermektedir. Bitkisel atık yağlar dökülmeyerek biriktirilmeli ve geri kazanımı sağlanmalıdır. Bitkisel atık yağlar biriktirilip toplama noktalarına iletilerek yaşam kaynakları korunabilir. Bu yarışmada çevreyi koruma bilinci oluşturarak sağlıklı, yaşanılabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara bırakmayı amaçlıyoruz. Yarışmada dereceye giren okulları ödüllendireceğiz ama herkesi kapsayan en büyük ödül, çevrenin korunmasına sağlayacağımız katkı olacak” dedi.