Haberler

Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tuzla’da Coşkuyla Kutlandı

z24.04.2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. yıl kutlamalarında, Tuzla’da da renkli görüntüler yaşandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bayramda makamını Peyami Safa İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Yaren Ünsal’a devretti. 
Tuzla’da bayram kutlama programı, geleceğin emanet edileceği çocukların ilçe protokolünün makamlarına geçişi ile başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, makamını devredeceği Peyami Safa İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Yaren Ünsal ile arkadaşları ve öğretmenlerini belediyenin kapısında karşıladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, makamda ağırladığı çocukların tek tek bayramını kutladı. Başkan Yazıcı, “Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Makamlarımızı gelecekte size emanet edeceğimiz için bugünden bunun provasını yapacağız” diyerek koltuğunu Yaren Ünsal’a devretti.

Minik Başkan, Okuluna Sabit Platform Sözü Aldı
Yaren Ünsal başkanlık koltuğuna oturduğunda, Başkan Yazıcı da sağında ayakta durarak görüşmeye devam etti. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, Şelale Eğitim Parkı ile Planetaryum-Gözlemevi’ni çok beğendiğini belirten Ünsal, okullara yapılan yardımlar için teşekkür etti.
“Başkan” sıfatı ile sınıf arkadaşlarının istek ve dileklerini yanıtlayan Ünsal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan okullarının bahçesine sabit platform sözü aldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, minik misafirlerini çeşitli hediyelerle uğurladı.

Resmi Kutlama Programı, Tapduk Emre İlkokulu’nda Gerçekleştirildi
Tuzla’da resmi kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Tapduk Emre İlkokulu’nda devam etti. Kutlama törenine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende öğrenciler şiirler okudu, yurdumuzun çeşitli yörelerinden halk oyunları ve bayrak gösterisi sahnelendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler törende ödüllendirildi.