Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Geleneksel Uçurtma Şenliği, Çocuk Festivali Kapsamında Düzenlendi

z24.04.2018

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda yapılan şenliğe binlerce çocuk, ailesi ile birlikte katıldı.
Tuzla halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte Tuzla Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan binlerce uçurtma, gökyüzünü renklendirdi. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımı ile yapılan şenlikte anne ve babalar da çocukluk yıllarına giderek gönüllerince eğlendi. Uçurtma şenliğine katılmayan çocuklar da oyun parkında eğlendi. Farklı renk ve desenlerdeki uçurtmalar, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’ndan gökyüzüne yükseldi. Uçurtmalara farklı tekniklerle yön veren çocuklar ve aileleri, Şelale Eğitim Parkı’nın üzerini renk cümbüşüne çevirdi. Şenlikte en uzak mesafeye ulaşan ve en fazla havada kalan uçurtma sahiplerine sürpriz hediyeler verildi.
Tuzla Belediyesi Uçurtma Şenliği’ne katılanlara kek, meyve suyu, patlamış mısır ve pamuk şeker, dondurma ikram edildi. Tuzla Belediyesi Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nde dereceler şu şekilde oluştu.

En Uzak Mesafeye Ulaşan Uçurtma Sahipleri
1. Murat Barsabay
2. Deniz Bakır
3. Emrulah Kalender

En Fazla Süre Havada Kalan Uçurtma Sahipleri
1. Ahmet Ulu
2  Alperen Dalgıç
3. Emre Tekel