Haberler

Haberler

Tuzla, 15 Temmuz Destanı Ruhunu Yaşıyor

z13.07.2018

Tuzla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların Tuzla Belediyesi’nde sergilenmesiyle başladı. İstanbul’daki anma programı, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 21.00’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek.
FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 Cuma günkü darbe girişiminde demokrasiden, milli iradeden yana tavır alan, hainlerin hedefindeki stratejik öneme sahip yerlerde canını siper eden Tuzla halkı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de bir kez daha aynı duyguların etrafında buluşacak. Tuzla’daki 15 Temmuz anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı’nın uygulayacağı programlarla uyumlu bir şekilde gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, Fotoğraf Sergisiyle Başladı
Tuzla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin ilkinde fotoğraf sergisi düzenlendi. Darbe girişiminin yaşandığı saatler Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar, Tuzla Belediyesi’nde sergileniyor. Darbe girişiminin başladığı saatlerden bastırıldığı son ana kadar yaşanılanları kronolojik sırayla yansıtan sergi, personel ve vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi, o karanlık gecenin izleri bir kez daha hafızalara kazındı. 

Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek Düzenlenecek
14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sivil ve askeri yetkililerin katılımıyla önce şehitlikler, ardından şehit ve gazi aileleri evlerinde ziyaret edilecek.
Tuzla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenlenecek.
15 Temmuz 2018 Pazar günü Tuzla Müftülüğü tarafından öğlen namazını müteakip Çiçekçiler Camisi’nde şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okunacak.

İstanbul’daki Anma Programı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Gerçekleştirilecek
İstanbul’daki anma programı, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 21.00’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek. Etkinliklere katılmak isteyenler için saat 19.00’da mahalle muhtarlıkları önünden araçlar kaldırılacak.