Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Bilim Şenliği Düzenledi

z14.08.2018

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Yaz Okulu’na katılan kursiyer anneler ve çocuklarına Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’nde Bilim Şenliği düzenledi. Şenlikte kursiyerlerin ilginç icatları da sergilendi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Yaz Okulu’nun minik kursiyerleri, icatlarını Bilim Şenliği kapsamında sergiledi. Yaz okulunda yapılan şelale sistemi, köpük makinası, kendini sulayan saksı, kas sistemi, ışıklı pil, toplama robotu dikkat çeken icatlar arasında yer aldı. Küçük mucitler, icatlarını hem yaşıtları hem de annelerine uygulamalı olarak kullanarak gösterdiler.
Şenlikte Tuzla Belediyesi Bilim Merkezi’ndeki eserler de incelendi, kursiyer çocuklar anneleri ile birlikte deneylere katıldı. Volkan, sönmeyen mum, renk, yanmaz balon, kalp atışı ve renkli lahana deneyine katılan kursiyerler, eğlenerek öğrendi. 2 gün süren ve gruplar halinde şenliğe katılan kursiyerler, son olarak Robotik ve Kodlama Atölyesi’ndeki etkinliklere katıldı.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Yaz Okulu faaliyetleri için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Tuzla’dan Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesine Destek
Şenlikte çocuklar ve anneleri ile buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı hem deneylere katıldı hem de Bilim Merkezi’ndeki yeni deney aletlerini inceledi. Başkan Yazıcı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine Tuzla’dan katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgili, üretken bir nesil olarak yetişmesi için imkanlar sağlıyoruz. Minik yavrularımızın hayal dünyasını katarak geliştirdikleri deneyleri, daha iyisini üretecekleri, ülke ve millete faydalı ürünler ortaya koyacakları inancıyla çok önemsiyorum. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.