Haberler

Haberler

Cumhuriyet Bayramımız Tuzla’da Coşkuyla Kutlandı

z30.10.2018

Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Tuzla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim’de Tuzla sahil tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kurumlarını temsilen anıta çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Kaymakam Akça ve Protokol, Tebrikleri Kaymakamlıkta Kabul Etti
29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Deniz Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Kutlamalar, Sahil Tören Alanında Gerçekleştirildi
Tuzla’da Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sahil tören alanında gerçekleştirildi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törene katılan okulların, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tuzla Kaymakamı Ali Akça yaptı. Kaymakam Akça, “Her geçen gün daha da güçlenen Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Bu büyük milli bayramımız hepimize kutlu ve mutlu olsun.
Cumhuriyetin yeni bir yönetim şekli olarak yönetilmesine kadar tarihimize altın harflerle geçen, övgüye layık büyük ve önemli olaylar yaşanmıştır. Milli mücadele davasını şerefi, onuru, namusu bilerek mücadele eden atalarımızın cesaret ve liyakatini hiçbir zaman unutmadık. Bugün bu meydanda biz de aynı heyecanı duymak, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha anmak için toplandık” dedi.

Cumhuriyet Konulu Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Törende Tuzla Piri Reis Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi Öğrencisi Elif Özal, Cumhuriyet şiirini okudu. 29 Ekim konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi, il ikincisi olan Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu öğrencisi Sena Akçay’ın şiirini arkadaşı Melisa Görgülüer okudu. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından verildi.
Törende Tuzla Belediye Halk Oyunları Topluluğu Muğla yöresine ait Zeybek oyunu, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu da Trabzon Yöresinden derlenen halk oyunlarını sahneledi.
Tuzla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kortej geçişi ve Tuzla Deniz Harp Okulu Bando Takımı’nın mini konseriyle sona erdi.