Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, “Cumhuriyetin Renkleri”ni Sahneledi

z06.11.2018

Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, cumhuriyetimizin 95. yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin Renkleri” isimli folklor gösterisini sahneledi. 112 kursiyer, 7 bölgeden 8 folklor gösterisini alkışlar arasında sahneledi.
Vedat Ersel Uygur ve Nuri Arslantaş yönetimindeki Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, cumhuriyetimizin 95. yılına özel “Cumhuriyetin Renkleri” isimli gösteriyi hazırladı. 52 kadın, 33 erkek ve 27 çocuk olmak üzere toplam 112 kursiyer, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteride ülkemizin farklılıklarını ve mozaiğini kültürel zenginliğimizle yansıttı. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Muğla, Ardahan, Ankara (Seymen), Trabzon, Bitlis, Adıyaman, Kafkas ve Kırklareli yörelerinin halk oyunlarını sahneledi. Tuzlalı vatandaşlar, gösteriyi beğeniyle izleyerek ekipleri alkışlarıyla tebrik etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nu tebrik etti. Başkan Yazıcı, “Bizim 95 ortak özelliğimize karşı, 5 farklılığımız üzerinden bölmek, zarar vermek isteyenlere karşı en güçlü silahımız birlik ve beraberliğimiz. Bu güzel tabloyu folklorümüz ile ortaya koyan Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nu tebrik ederim” dedi.