Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, “Lösemili Çocuklar Haftası”nda Farkındalık Etkinlikleri Düzenledi

z09.11.2018

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda kermes ve bir dizi etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturan ve toplumsal bilinci arttırmaya yönelik faaliyetleriyle lösemili kardeşlerine destek verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla hizmet veren Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda farklı etkinlikler düzenledi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Mimarsinan Şubesi, Lösemili Çocuklar Haftası’nda “Geleceğimiz Olan Çocuklarımız Hep Gülsün” temasıyla kermes düzenledi. Öğretmen ve öğrencilerin evlerinde hazırladıkları ürünlerle düzenlenen kermeste 400 TL bağış toplanarak resmi birimlere bağışlandı. Veliler, vatandaşlar ve esnafın ilgi gösterdiği kermeste kursiyerler aktif olarak tüm çalışmalara katılarak hem kendileri hem de çevrelerini bilinçlendirdi.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Aydınlı Şubesi eğitmen ve kursiyerleri de toplum tarafından bulaşıcı olarak görülen löseminin ve bu nedenle evlere hapsolan çocukların dışlanmayıp sosyal hayata dahil olmasına dikkat çeken bir video hazırladı. “Lösemi Değil, Hoşgörü ve Sevgi Kazansın” temalı kısa video hazırlayan öğrenciler, sosyal medya kanalıyla farkındalık ve bilinçlendirme çabalarına katkı sağladı.
Tuzla Belediyesi Orhanlı, İçmeler ve Yayla Bilgi Evleri şubeleri de “Lösemi Değil, İyilik Bulaşıcıdır” sloganı ile gülen ve anlamlı mesajlar veren maskeler hazırlayıp taktı, fotoğraflarını lösemili kardeşleriyle paylaştı.