Haberler

Haberler

Mustafa Kemal Atatürk, Tuzla'da Saygıyla Anıldı

z12.11.2018

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da törenlerle anıldı.
Tuzla’da 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Tuzla sahil tören alanında düzenlenen törenle başladı. törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak ve siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te 2 dakika süreyle sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk’ü Anma Salon Programı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlendi
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü anma programına Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Evliya Çelebi Ortaokulu koordinatörlüğünde Barış Manço Ortaokulu ve Özel Şehir Ortaokulu tarafından hazırlanan Atatürk’ü Anma Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Evliya Çelebi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özlem Dündar gerçekleştirdi. Evliya Çelebi Ortaokulu öğrencilerinden Elif Gülden Topçu’nun seslendirdiği “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiir, katılımcılar tarafından alkışlandı. Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Özel Şehir Koleji Ortaokul Öğrencilerinden Enes Aktan “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adli şiiri seslendirdi. Barış Manço Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk Oratoryosunda öğrenciler hep bir ağızdan Atatürk’e dair duygu ve düşüncelerini seslendirdi.

Atatürk’ü Anma Yarışmalarında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” konulu şiir yarışmasında birinci seçilen eseri, Tezer Taşkıran Ortaokulu öğrencisi Kübra Şahin seslendirdi. Yarışmada Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç Ortaokulu’ndan Azra Melek Tutkun’un şiiri 2., Muzafferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ece Nur Ay’ın şiiri 3. seçildi.
Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinciliği Tuğrul Bey Anadolu Lisesi öğrencisi Yelda Kişin kazandı. Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencisi Bircan Bektaş ikinci, Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Güney Koç üçüncü oldu.
Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı verdi.
Özel Şehir Ortaokulu Müzik Öğretmeni ve öğrencileri “Atam” adlı eseri seslendirdi. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan olan “Bülbülüm Altın Kafeste”yi seslendiren öğrenci Yağmur Altınışık dinleyenlerden büyük beğeni aldı. Atatürk’ü Anma Programı, Evliya Çelebi Ortaokulu müzik öğretmenleri Şeyma Bostanoğlu ve Melih Yılmaz Yaycılı yönetimindeki okul korosunun solo ve koro olarak seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile sona erdi.