Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, “İz Bırakanlar”da Nostalji Yaşattı

z05.12.2018

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, yaşadıkları döneme damga vuran, eserleri dilden dile dolaşan sanatçıları hayat hikayeleri ve şarkılarıyla “İz Bırakanlar-Nostalji” programında yaşattı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla hizmete kazandırdığı Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, adından başarıyla söz ettiren bir etkinliğe daha imza attı. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Müzik Topluluğu, “İz Bırakanlar-Nostalji” programında gönüllerde taht kuran ve unutulmaz şarkılara imza atan sanatçıların eserlerini seslendirdi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencisi Ayşenur Yeşilyurt’un, Neşet Ertaş’ın “Zülüf Dökülmüş Yüze” türküsünü seslendirmesi ile başladı. Müslüm Gürses, Barış Manço, Esmeray, Kayahan, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Aşık Veysel gibi sanatçıların hayatlarından kısa anekdotların anlatılmasından sonra eserleri Tuzla Gençlik Merkezi’nde müzik eğitimi alan gençler tarafından seslendirildi. Öğretmenleri, velileri ve arkadaşlarının boş yer bırakmadığı salonda şarkıları başarıyla seslendiren öğrenciler, alkış yağmuruna tutuldu.
İz Bırakanlar-Nostalji programı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi koordinatörleri, öğretmenler ve öğrencilerin sahnede hep birlikte Aşık Veysel’in  “Benim Sadık Yarim Kara topraktır” türküsünü seslendirmesiyle sona erdi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri, tüm faaliyetlerini destekleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.