Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı ve Eşi, Okul Aile Birlikleriyle Buluştu

z16.01.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla’da okul aile birliklerinin gönüllü yöneticileriyle buluştu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçenin eğitim gönüllerine teşekkür etti.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Okul Aile Birliği Çalışma Grubu, Tuzla’daki okul aile birliklerini kahvaltılı toplantıda ağırladı. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Osman Yırtıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir ve okul aile birliği temsilcileri katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Okul Aile Birliği Çalışma Grubu Başkanı Şengül Özpagada, yaptıkları projeler ve hedeflerinden bahsetti. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir de meclis ve çalışma gruplarıyla Tuzla için yaptıkları çalışmaları hatırlatarak daha nice güzel projeyi gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Okul Aile Birliklerini Çok Önemsiyoruz
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Osman Yırtıcı, okul aile birliklerine vermiş oldukları önemi vurguladı. Okul aile birliklerinin gönüllü olarak okullarda eğitime ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Yırtıcı, “Okul aile birlikleri her okulda etkin görev yapıyor. En ücra hanedeki çocuğun ruh hali, bulunmuş olduğu durum belki okula taşınıyor. Her mahallenin acısı, tatlısı, neşesi, sevinci okullarda buluşuyor. Sizler de bu çocukların neşesinde neşelenmek, üzüntüsüyle üzülmek, onların dertlerini, ıstıraplarını, ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek için gönüllülük esasına dayanarak, karşılığında hiçbir şey beklemeden eşinize, çocuğunuza, çevrenize ayırmış olduğunuz zamanı bunlar için harcıyorsunuz. Gerçekten biz bu sebepten dolayı sizleri çok önemsiyoruz, sizlere çok değer veriyoruz.” dedi.

Okul Yönetimleri ve Okul Aile Birliklerinin İşini Kolaylaştırıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı programda yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemin sebebini ve “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla yapılan hizmetlerin kısa değerlendirmesini paylaştı. Başkan Yazıcı, “Dünya çok hızlı gelişiyor. Ülkelerin, şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız ve bilgisiz, eğitimsiz bir şey olmak veya başarmak mümkün değil. Gelecek nesillerimizi çok iyi eğitmek zorunda olduğumuzu iyi biliyoruz. Bilginin çok çabuk eskidiği bir dünyada yarış kulvarı artık üniversiteler, kütüphaneler, okullar, patent bürolarında oluşuyor. Ülkeler, şehirler her konuda yarışırken biz eğitime önem verme, en tabanından ilköğretimden alarak çocuklarımızı bu konuda geleceğe doğru şekillendirmek zorundayız. Bunu yapan eğitim ordumuza teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz bu konuda çok özverili çalışıyorlar. Gençlerle ilgilenmiyorsak, gelecek nesli şekillendiremiyorsak hangi projeyi yaparsanız yapın geleceğimiz kararmaktadır. Biz de kentin emanet edildiği bir belediye başkanı olarak okulların sadece fiziki yapısı ile değil öğrencilerimizin çok daha hızlı bir şekilde geliştirilmesi için eğitim imkanı ve üçüncü bir adres belirleme konusuna gayret ediyoruz. 6 okul yaptık, okulların boya, badana ve tadilatını yapıyoruz. Okulları yılda 2 defa detaylı olarak temizliyoruz. Okul yönetimleri ve okul aile birliklerinin işini kolaylaştırıyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Yazıcı, Gönüllülere Teşekkür Etti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, okul aile birliklerinin yöneticilerine eğitime verdikleri destek için teşekkür etti. Okul aile birliklerinin gönüllü hizmetleriyle eğitime verdiğin desteğin önemine vurgu yapan Başkan Yazıcı, “Bu çok ulvi bir görevdir. Devletin, bizim işimizi kolaylaştırıyorsunuz. Gönüllülük esasıyla yapılan bu işlerde gönüllü olup kentini geliştiren, sahip çıkan, geleceğe dair büyük bir hizmet veren bütün gönüllülere yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.