Haberler

Haberler

Çankırılılar, Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de Yaren Geleneğini Yaşattı

z14.02.2019

Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Çankırılılar yaren geleneği ile gece düzenledi. Çankırılılar, yaren geleneğini karşılamadan halk oyunlarına kadar gecenin tümünde yaşattı.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Çankırılılar Gecesi, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı Kültür Evi’nde düzenlendi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Çankırılılar katıldı. Etkinlikte Çankırı Çivi Köyü Yıldızhan Yaren Ekibi yöresel kıyafetleri ve halk oyunları ile Çankırı’nın gelenek ve göreneklerini Tuzla’da bir kez daha yaşattı.

Ülkemizin Mozaiğini Zenginlik Avantajı Olarak Kullanabilmeliyiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Yazıcı, “Allah, ülkemizin bu güzelliğini ve mozaiğini, bu zenginliğini bize büyük bir avantaj olarak kullanabilmeyi nasip eylesin. Ayyıldızlı bayrağımızın altında hür ve özgür olarak yaşamayı nasip etsin. Buna engel olmaya çalışan, özgürlüğümüze pranga vurmaya çalışanlara Rabbim fırsat vermesin. Buradaki güzel birlik ve beraberliği daim etsin, arttırsın. Birlik ve beraberlik içerisinde Tuzla’da, İstanbul’da ve ülkemizde en güzel şekilde yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin. Böyle bir aziz millete hizmet etme fırsatını veren Rabbim’e hamd ediyor, sizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. 

Uçma, Çankırılılar’ı Tebrik Etti
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da konuşmasında Çankırılılar Derneği’ni tebrik etti. Uçma, “Yaren gecesi gerçekten yârenlik oldu. Sanatın bütün katmanlarıyla ayarlanmış, bölgenin, yörenin ve tarihsel olarak Ahi Evran’ın özellikle ahilikle ilgili adab-ı muaşeret kurallarını kendi içinde kademe kademe işleyen çok güzel bir organizasyon yapıldığını görüyoruz. Aranızda olmaktan çok ama çok büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Sevgili Başkanımızın sivil toplum kuruluşlarımıza sosyal konularda inanılmaz katkıları oluyor, inanılmaz zeminler oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması Çankırılılar Gecesi’nde konuklara yöre yemekleri ikram edildi.