Haberler

Haberler

Bayburtlular Tuzla’da Birlik ve Beraberliğinin Gücünü Gösterdi

z14.02.2019

Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de Baybutlular misafirlerini at sırtında karşıladı.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması kapsamında Bayburtlular Gecesi düzenledi. Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tuzla Şube Başkanı Levent Ayaz, Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Başkanı İsrafil Kahraman ve Bayburtlu vatandaşlar katıldı.
Konuklar, Bayburtlu ciritçiler tarafından Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi kapısında at sırtında karşılandı. Bayburt yöresine ait türkülerin seslendirildiği gecede Bayburtlular doyasıya eğlendi. Minik katılımcılardan Furkan Efe Kılıç’ın asker üniforması ile İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması tüm salona duygulu anlar yaşattı. 

Bayburtlu, Her Daim Vatanının, Milletinin, Bayrağının Yanında Olmuştur
Programın açılış ve selamlama konuşmasını Bayburt Dağçatı Köyü Dernek Başkanı Serkan Aydın gerçekleştirdi. Bayburt Eğitim ve Kültür Hizmet Vakfı Genel Sekreteri, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Tuzla Şube Başkanı Levent Ayaz, hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş konuşmalarında kendilerine bu imkânı sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak da konuşmasında hemşehrilerine teşekkür ederek “Bayburtlu her daim vatanının, milletinin, bayrağının yanında olmuştur” dedi.
MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer de konuşmasında Bayburtlular’la beraber olmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayarak yerel seçimlerde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı desteklediklerinin altını çizdi.

Yaptıklarımızı Bayburtlular’a Anlatmaya Gerek Yok
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bayburt sınırında tarlası olduğunu, isminin Bayburtlu mutasavvıf İrşadi Baba’dan geldiğini söyledi. Nüfus Müdürlüğü’nde isminin Şadi olarak kaydedildiğini belirten Başkan Yazıcı, “Sizlere hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Yapmış olduğumuz işleri hiç anlatmaya bile gerek yok, Bayburtlular’a zaten söylemeye bile gerek yok. Siz biliyorsunuz. Türkiye’nin en yüksek insani gelişmişlik indeksinde ilk 30 belediye arasına girmiş, İstanbul’un en kenarında olmamıza rağmen parlayan bir yıldız olarak birlikte yaşıyoruz” dedi.

Bayburtlu’nun Vicdanı Hassastır
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da konuşmasında Bayburt iline gönülden bağlı olduğunu ve Bayburt’a gönülden bağlı olanları temsilen konuştuğunu ifade etti. Boyraz, “Bayburt için söylenecek çok söz var, konuşulacak çok şey var ama Bayburt insanı hikmet sahibi, irfan sahibi, basiret ve ferasetine de sahip bir millet. Dolayısıyla kendisi için, yüreği yanan ve yanmayanı, kendi değerlerine bağlı olan ve olmayanı, taş üstüne taş koyanla, laf üstüne laf koyanı bilir. Vicdanı da kuyumcu terazisi gibi hassastır, gereğini de yapar. Geçmişte de yapmıştır, yarın da yapacaktır” şeklinde konuştu.

Birbirinizi Yüceltin, Kardeşliğinizi Büyütün
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da konuşmasında Bayburt’un Türk-İslam tarihindeki yerine vurgu yaptı. Uçma, “Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu akşam aranızda bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve gerçekten de ait olduğu kültürün değerlerine sadakatiyle Bayburt çok farklı bir yere sahiptir hem dünya tarihinde, hem ülkemiz tarihinde. Hepinizi çok sevdiğimizi ifade ediyoruz, birbirinizi yüceltin, kardeşliğinizi büyütün” ifadesini kullandı.  
Bayburt’un yöresel lezzetlerinin misafirlere ikram edildiği programın sonunda yöresel türküler eşliğinde şarkılar söylendi, halaylar çekildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Bayburtlular ile halay çekti.