Haberler

Haberler

Afyonkarahisarlılar, Yörenin Geleneklerini ve Kültürünü Tuzla’ya Tanıttı

z18.02.2019

Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Afyonkarahisarlılar, Yörük gelenekleri ve kültürünü Tuzla’ya tanıttı.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Afyonkarahisarlılar Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin yöneticileri ile Tuzla ve çevre ilçelerin Afyon dernek başkanları ile çok sayıda Afyonlu katıldı.  

Gelecek Kuşaklara Bayrağımızı En İyi Şekilde Miras Bırakıyoruz
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan gecede Ayrancılar Yörük Türkmenleri Derneği’nin hazırladığı Zeybek beğeniyle izlendi.
Tuzla Afyonlular Derneği Başkanı Ergün Erdem, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması nedeniyle teşekkür etti. Erdem, “Dernekler sosyal yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır, bizi var eden kültürümüzün örf ve adetlerinin tanıtılmasında önemli bir araçtır. Dernekçilik bir gönül işidir ve üyeleri olmadan yapılamaz. Kısa bir süre önce kurulan derneğimiz hızla büyümeye devam ediyor. Amacımız Afyonumuz’un kültürünü, renklerini, örf ve adetlerini en iyi şekilde tanıtmak, yaşatmak ve bizden sonraki nesillere bayrağı en iyi şekilde miras bırakmaktır. Bizlere böyle bir platformda buluşma imkanı veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

Afyonlular’dan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Plaketi
Tuzla Afyonlular Derneği Başkanı Ergün Erdem ve Hocalar Bulkaz Karakeçili Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kenan Yılmaz, geceye katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket takdim etti.
Kendisine hediye edilen Yörük üstlüğünü takarak Afyonlular’a hitap eden Başkan Yazıcı, “Birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin bağımsızlığının yegane temellerinden biri geleneklerimizi, örfümüzü, adetimizi sahiplenmek, gelecek kuşaklara aktarmaktır. Ülke ve millet olarak ecdadımızın bize emaneti olan bu değerleri her zaman yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Rabbim, bunu bozmaya çalışanlara asala fırsat vermesin. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Aziz milletimize hizmet etmeyi nasip eden Rabbim’e şükrediyorum” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisarlılar gecesi, Afyon yöresi halk oyunları gösterisi ile sona erdi.