Haberler

Haberler

Tuzlalı Kadınlar Üreterek Güçleniyor

z20.02.2019

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, üreten kadını her platformda destekliyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesi’nde meslek ve sanat öğrenen ihtiyaç sahibi kadınların ürünleri, uluslararası fuar ve organizasyonlarda satışa sunuluyor. Ürün satışından elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi kadınların aile bütçesine katkı sağlıyor.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Marina Boat Show Eurasia’ya katıldı. İhtiyaç sahibi kadınların el emeği ile hazırladığı “Denizle Anılan Tuzla” temalı ürünler, 3. salonda açılan stantta satışa sunuldu. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Ar-Ge, Aileyi Güçlendirme ve El Sanatları Komisyonu’nun işbirliğiyle El Sanatları Atölyesi’nde hazırlanan çapalı nevresim takımları, yastık kılıfları, polarlar, pike takımları, masa örtüleri, runner, kapı süsleri, el nakış havlular, ev dekorasyon ürünleri, geri dönüşüm malzemesinden yapılan ev aksesuarları, file ve bez çantalar, bambu sepetler, halı-kilim dokuma tezgahı stantta yerini aldı. Fuara katılanlar, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı standını detaylı inceleyerek ürünlerin yapım süreci, hizmet ve faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Kursiyerleri Kadınlarla Birlikte Üretime Katıldı
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri de standı ziyaret ederek ihtiyaç sahibi kadınlarla birlikte üretime katıldı. Tuzla Marina Boat Show’da kurulan file tezgahında file ören gençler, ihtiyaç sahibi kadınların ev ekonomilerine katkı sağladı.

Üreten Kadını Destekliyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu ile beraber standı gezdi. El emeği ürünleri yakından inceleyen Dr. Fatma Yazıcı, üretime katılan kadınlara teşekkür etti. Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Marina Boat Show’a 3. kez hevesle ve istekle katılıyoruz. Üreten kadını desteklemek adına kadınlarımıza el sanatlarını öğretiyoruz. Kadınlarımız hem öğreniyorlar hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Burada da satış imkanı buluyoruz. Satışlardan elde edilen gelir kadınlarımıza ekstra olarak bir gelir olarak dönüyor. Üreten kadını desteklemek, onların evlerine bir katkı sunmak, üretmenin keyfini sürmelerini sağlamak istiyoruz. Üretmek de bir keyif, bu keyfi tadınca insan sürekli üretmek ve yeni şeyler yapmak istiyor. Kadınlarımız bunu tatsın istiyoruz. Bu amaçla bu sergilere katılıyoruz. Aynı zamanda onların el sanatlarını geliştirmek, bilmedikleri şeyleri onlara öğretmek istiyoruz. Üretime katılmak, öğrenmek kadınlarımıza bir nevi terapi gibi de geliyor. Kadınlarımızın maddi ve manevi kazançları oluyor, birlikte eğleniyorlar, dertlerini paylaşıyorlar” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kadınların üretime katılmasına destek sağlayan kişi ve kurumlara da teşekkür etti. Dr. Fatma Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşımızın El Sanatları Komisyonu gerçekten büyük bir açığı kapatıyor. Gönüllü olarak çalışan ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nden gelen öğretmenlerimiz de var.  Çalışmalarımıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın standı, 25 Şubat 2018 Pazar akşamına kadar her gün 11.00-19.00 saatleri arasında Tuzla Marina’da Boat Show Eurasia 3. Salonda açık olacak.