Haberler

Haberler

Tuzlalı Gençler, “Milletin Sesi” Mehmet Akif Ersoy’u Andı

z14.03.2019

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’ isimli söyleşide Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u andı. Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız’ın kabulünün 98. yıldönümünde yapılan söyleşiye Seyfullah Kartal da okuduğu şiirler ile eşlik etti. Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği ve erdemli duruşu konu alındı. Program, Seyfullah Kartal ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerlerinin İstiklal Marşımızı birlikte okumasıyla başladı.
Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif’i “İnsanların bir fiziki yaşam süreleri vardır. Öldükten sonra da yaşamaya devam etmek insan olmanın erdemidir. M. Akif Ersoy da, İstiklal Marşı ile sonsuzluğu yaşayacak olan insanlarımızdan biridir. Ölümünden yıllar sonra konuşulmasının sebebi budur” sözleriyle tanımladı.

5000 Yıldır Devletsiz Kalmayan Başka Bir Millet Yoktur
İstiklal Marşı’nın yazıldığı döneme dikkat çeken Bahadıroğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bahadıroğlu, “Bize ancak biz yardım edebiliriz. Biz derken Laz’ı, Kürdü, Çerkez’i, Arnavut’u, Romen’i, bu toprakların bu tarihin çocuklarını kast ediyorum. Malazgirt’ten beri birlikteliğimiz olan insanlarız biz. Bizden önce bu topraklarda yaşamış insanların sözlerinde “Yapamam, beceremem, bıktım, pes ettim” yoktur. Görev verilir ve o görev ölümüne ifa edilir. İstiklal Marşı’nın yazılış ortamı normal bir ortam değildi. O acıların, kayıpların sonucu ortaya çıkmıştır. 22 milyon kilometrekare toprak küçüle küçüle 780 bin kilometrekareye düşüyor. Şimdi de onları tırtıklamaya çalışıyorlar. Korkmayın bir şey olmaz bize. Bu millet Hunlar’dan, Göktürkler’den beri düştüğü yere bayrağını dikiyor, milleti toplayarak bir devlet daha kuruyor. Hiç devletsiz kalmayan 5000 yaşında başka bir millet yoktur. Bu gücü arkanızda hissedin. Bizim bayrağımızdaki ay bile değişmeden gelmiştir” dedi.
Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı günleri de kronolojik sırayla paylaşarak gençleri bilgilendirdi. Gençler, tarihi ve milli bilgilerine yeni kazanımlar sağlamalarına öncülük yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.